Sistemul de canalizare in Lehliu Gara

Redactor Ing. Instalatii Petrochimice Cezar Petrescu

Primaria Lehliu Gara, a acceptat in urma cu ceva ani, o serie de compromisuri prin care, apa de la Bunge/Prio era carata cu cisterna sub podul de la A2, iar de aici ajungea direct in padure, in firul de apa unde deverseaza si statia de epurare a orasului. Iulian Iacomi si Primaria Lehliu Gara, a acceptat, autorizat si implementat impreuna cu Bunge/ Prio construirea unei tevi din material plastic care sa lege fabrica Bunge/ Prio de sistemul de canalizare al orasului in capatul strazii pe DN3, langa statia GPL.

Zona unde exista bransamentul Bunge/ Prio!
gura de canal este langa panoul de intrare in localitate

Cu acceptul primarului Iulian Iacomi, Prio/ Bunge a tras o teava si a legat la sistemul de canalizare al Orasului Rafinaria de Biodisel, cu o teava din plastic care de fapt este pentru apa, nu pentru reziduri petrochimice. Teava a fost conectata la un sistem de canalizare gandit la parametri care nu au nimic de a face cu bransamentul Prio/Bunge! Sistemul orasului Lehliu este unul gravitational!

De multe ori apa deversata contine acizi, baze, compusi chimici organici/ anorganici, si este pompata la o presiune de 6-8 bari in sistemul orasenesc de canalizare.

Acizii si compusii petrochimici din apa rafinariei, din cauza presiunii si a debitului mare, debit pentru care sistemul de canalizare orasenesc nu a fost proiectat, au distrus in ultimii 12 ani in anumite zone, SISTEMUL DE CANALIZARE al Orasului.

Substantele chimice, exceptional de corozive au distrus sistemul de canalizare care a trebuit refacut de la 0. Mai mult, infiltatiile din tevile de canalizare avariate au ajuns in panza freatica si au transformat panza freatica intr-o supa chimica. daca punem aici in considerare si numarul mare de lacuri sapate de membrii gruparii infractionale Iacomi in ultimii 10 ani in panzele freatice, imaginea dezastrului este completa.

sistemul de canalizare in orasul Lehliu Gara

Iulian Iacomi, a demarat proiectul de refacere a canalizarii din cauza debitului pompat de rafinarie, debit care a facut ca apele reziduale sa urce spre oras, apa acestora ajungand practic in canalizarea orasului in zone in care nu avea voie sa ajunga.

Rafinaria Bunge/ Prio nu a curatat si nu curata apa cum trebuie (costa bani, multi bani, foarte multi bani, sa epurezi pe standard de calitate), iar primarul accepta din dragoste pentru Lehlieni si chiar nu a luat bani de la proprietarii Bunge/ Prio pentru a autoriza asa ceva, timp de mai bine de un deceniu!

Statia de Epurare din Lehliu Gara, nu este proiectata sa preia ape reziduale cu reziduri petro-chimice.

Extras din -Raport asupra impactului asupra mediului-2009 Sc Aldim ASA SRL.

Din cauza presiunii de 8-10 bari la gura de canalizare de pe DN3, apa cu reziduri petrochimice a urcat din cauza debitului spre oras, unde in cativa ani, tevile de canalizare montate in perioada socialismului au fost partial dizolvate de supa chimica. Apa cu acizi si inhibatori de coroziune a intrat in sol, in apa freatica si in acest fel trebuia facut ceva cu canalizarea! Solutia: Inlocuirea sistemului de canalizare! Insa nici acest sistem nou de canalizare nu este proiectat pentru a prelua reziduri chimice!

Pavelele se fura ziua devreme!

Baietii de la Bertoni, firma care executa lucrariile in Lehliu Gara, firma nasului lui Iulica, Vasile Grigore, in loc sa se ocupe de finalizarea contractului dat lor si apropiatilor lor (cel cu canalizarea orasului), cu acordul primarului, au incarcat o masina plina cu pavaj din fata parcului, pavaj care era bun si se poate muta in alta locatie si cu camionul, au carat 15 tone de pavaj la ei acasa, in Dor Marunt!

Pavajul a ajuns la Mitica din Dor Marunt pe strada Nicolae Balcescu, bun prieten al lui Iulian Iacomi!

In loc sa ramana in Lehliu Gara si sa fie montat pe strada Serei spre exemplu sau in Razvani, unde oamenii sunt lasati in voia sortii de Primaria Lehliu Gara, pavajul din centrul orasului Lehliu este incarcat si furat la cupa, pe fata!

pavajul a fost scos in zona cuprinsa intre BCR si magazin Nemes
Mitica in actiune, la praduiala, in timp ce Lehlienii inoata in namol!
Mitica la el acasa!
Pavajul din centrul Orasului Lehliu dat la Clan cu borduri cu tot!

Cu toate ca stie ca toti dar absoluti toti suntem cu ochii pe ei, Primarul lor, Iulian Iacomi fura la cupa in ziua mare, din centrul orasului!

Vecinul meu Mitica!

Lehlienii inoata in namol si sunt multe strazi in oras, care arata ca la camp! Tinerii se chinuie sa traga curent, gaze, apa, canalizare! Cu toate astea, pavajul se da la Clan, pentru supunere! De faceau 100 de metri liniari de trotuar in Razvani, sau un parc mic sa aiba copii unde sa se joace! -Ce talhari!

-Ce-o face Buraga Costel, sef Politie Lehliu Gara?

-Va spun eu, il urmareste cu 3-4 echipaje zilnic pe Stan Bucur prin tot judetul!

Asa arata apa epurata din rau la 600 de metri de A2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *