Paduraru, calaul Pompierilor Militari

In al doilea razboi mondial, toti cei implicati cautau eroi, pentru a intari moralul trupelor si a celor ramasi acasa. Construiau, pe baza faptelor eroice, adevarate masinarii de propaganda, chiar daca faptele erau de multe ori exagerate! Si functiona masinaria de propaganda extraordinar de bine! Cand este rau, ai nevoie sa te agati de ceva! Tot ceea ce noua ne-a ramas sunt militarii, in rest de la conducatori la biserica, totul este manjit de caracatita coruptiei!

Noi avem eroii langa noi si ne batem joc de ei, insa de ei nu scriu multi, nu le stii povestea. Uneori mai vezi cate o poza si o stire seara, incendiu acolo, incendiu acolo, un pompier a murit acolo, etc!

Romania nu stie sa isi pretuiasca soldatii, Ministerul Apararii Nationale este ocupat de dinozauri cu coarne atat de mari, ca nici din birouri nu mai pot iesi!

Incendiul

Ieri, 24.09, pe A2, spre Bucuresti, un turism arde in afara partii carosabile. Din Bucuresti ajung imediat la fata locului, insa nu voi atasa poza, iti voi povesti, asa cum am trait eu evenimentul!

Sunt lasat de sofer pe banda de urgenta si imediat trec intre benzi. Un miros greu de fum, peste tot in zona. Focul ardea de se simtea caldura de 30 de metri distanta. Coloana imensa de fum inecacios se ridica usor pe cer, iar vantul adia usor. Langa foc 2 echipaje de pompieri, circulatia oprita complet, coada de kilometri pe sensul de mers spre Bucuresti.

Eroii mei, securizeaza imediat zona, blocheaza accesul, organizati nemteste, intind furtunele si pregatesc in cateva secunde interventia.

In 90 de secunde primul Pompier, trage de furtunul greu de parca ar avea in mana o jucarie si incepe sa stinga focul. Servantul da drumul la apa doar la un semn din privire a celui ce dirija furtunul, fara cuvinte!

Jet-ul puternic ineaca flacarile care au distrus mai tot! Alt pompier intinde inca un furtun si in timp ce pregatea legarea furtunului de masina, un coleg se impiedica si cade jos si se loveste. Imediat este ajutat sa se ridice si stingerea incendiului continua. Unul singur avea manusi! Restul cu mainile goale. In cateva minute focul este stins iar mirosul de ars persista inca jumatate de ora in aer. Din ceea ce ardea nu a mai ramas mare lucru!

Am fost surprins insa de cunoasterea precisa a rolului fiecarui Pompier si eficienta cu care acestia au actionat, curajul dar si cunoasterea modului de actionare! Putea avea loc o explozie la rezervorul de combustibil!

Pot atasa poze, filmul interventiei, insa cuvintele sunt, in prezentul context, mult mai importante! Nu a ezitat unul, au sarit pe foc de parca erau roboti!

Pompierii Militari sunt eroii nostri! Trebuie sa invatam sa ii respectam si sa ii apreciem. Ei au insa nevoie de ajutorul nostru, pentru ca sunt tinuti sclavi, de un sistem corupt condusi de generali de carton, sunt umiliti si batjocoriti de sefi!

Lt. Col Paduraru Adrian- Stapanul de sclavi

Alaturi de Col. Popa, acum Comandantul ISU Constanta, Lt. Col. Paduraru Adrian, timp de mai bine de un deceniu a transformat MAI -ISU Calarasi intr-o unitate de sclavi, aflata la cheremul propriu, in care Pompierii adevarati sunt zilnic umiliti si batjocoriti!

Trimisi sa lupte cu focul fara manusi, cu maiinile goale, Sclavetii asa cum Paduraru ii numeste pe sub-ofiterii de pe masinile de interventie, zi de zi, sunt alaturi de noi si isi fac datoria cu daruire, indiferent cat de umiliti sunt de sefi!

Unii ar spune că pompierii isi fac doar meseria atunci când ajută oamenii, dar ceea ce nu știu este că o fac din dragoste pentru semenii aflati într-o situatie dificila!

Cinste lor, Pompierilor militari!

Calificativele

Pompierii militari primesc calificative in fiecare unitate si in mod normal, aceste calificative sunt discutate cu fiecare soldat, semnate si predate la MAI Calarasi unde sunt arhivate.

La Lehliu Gara, spre exemplu, din 2009 pana azi, fisele anuale sunt scrise de Sub-ofiterii subalterni ai lui Lt. Col. Gheorghe Catalin, in loc sa fie completate chiar de Comandantul Unitatii.

Completate la bunul cherem al sefului, fisele de evaluare sunt completate in fals, semnate in fals si depuse de Gheorghe la Calarasi!

Cei 3 care au completat fisele in locul sefului sunt: ” Stoin Codrut, Ivan Adi Nicusor si Alecu Valentin, toti trei adjunctii lui Gheorghe.

Fisele de evaluare, completate si semnate in fals sunt facute clientelar, in functie de cotizatie, apartenenta la Clanul Iacomi, slugarnicie si complicitate la furt!

Dialogurile in fara biroului lui Gheroghe nu cunoasc limite de limbaj. Plutonier Major Lupsa catre Lt. Ivan Adi Nicusor (adjunct Comandant Sectie): „-Vrei sa dau drumul la p..a, sa te alerge pe aici (in fata biroului lui Gheorghe)?”( extras din inregistrare audio). Prieten la catarama cu Gheorghe, Lupsa isi permite.

La Lehliu Gara toate calificative sunt falsificate, incepand cu 2009!

La Calarasi calificativele sunt date in functie de slugarnicia celui analizat! Nu esti slugarnic, ramai sclavete si esti detasat la Budesti si Lehliu fara bani de transport!

Votarea

Pompierii militari sunt obligati sa merga sa asigure ordinea la Sectiile de votare, iar „sclavetii”, sunt obligati ca imediat dupa ce ies din tura sa merga la sectiile de votare unde mai trebuie sa stea inca 14 ore, sa asigure ordinea la sectie.

Pompierii de pe masiniile de interventie, sunt trimisi direct din tura, iar „cei alesi” de Gheorghe si Paduraru (conducatorii sectiilor din Lehliu si Calarasi), stau acasa si se ohihnesc.

Umilirea vine si din faptul ca in timp ce un operator de tableta primeste 1200 ron, un pompier primeste ” un biscuite si un pahar de apa”

www.presasm.ro

La Lehliu, in mod special Pompierii de pe echipaje, dupa ce sunt umiliti in fiecare saptamana si obligati sa-si ia sambata si duminica libera, pentru ca Lt. Col Gheorghe sa nu ii plateasca, sa nu ia bani in plus pe zile lucrate, tot ei sunt trimisi dupa iesirea din tura inca 14 ore la sectii!

Fictivii din ISU Calarasi si preferatii celor doi conducatori de unitati au parte de tratament preferential.

Umilirea Pompieriilor Militari, a Eroilor nostrii nu cunoaste limite!

Pompier 6 ISU Fundulea- despre prezenta lor la alegeri!

Macaraua MAN de 0,5 mil. Euro, un esec!

Consiliul Judetean Calarasi, impreuna cu MAI Calarasi a reusit achizitionarea unei macarale moderne pentru Situatii de Urgenta. De la cumparare pana azi, din cauza lipsei de organizare si calificare, macaraua a stat in fapt defecta si nefolosita.

Macaraua ISU Calarasi, utilaj nou stricat din cauza lipsei de pregatire.

Problema este una deosebit de grava, din caza faptului ca aceasta macara necesita atestat de utilizare (macaragiu) dar si legatori de sarcina, exercitii, practica, etc! Daca un tren deraiaza in zona Lehliu Gara, macaraua ISU, teoretic, ar trebui sa fie apta de actiune cu echipaj! Realitatea este ca nici azi, nu exista real, un echipaj specializat, gata oricand de actiune in caz de dezastru sau accident, care sa fie apt si complet pentru interventie pe macaraua ISU Calarasi. Acum la Lehliu Gara, macaraua are echipaj si nu prea!

” Noi nu avem oameni nici pentru stingere..”

Pompier 4 Dragalina detasat la Budesti
Sef echipaj Budesti

Echipaje incomplete si insuficiente in weekend!

Sambata si Duminica in caz de dezastru, la Lehliu Gara, nu exista oameni suficienti pentru interventie, din cauza faptului ca Lt Col. Gheorghe, forteaza servantii sa stea acasa pentru a nu primi bani la salariu. Reduc cheltuielile de operare, dar in caz de dezastru, o mana de oameni raman in unitate.

Sef echipaj Lehliu Gara Pompier 5

Clanul Iacomi, a dezmembrat structura ISU Lehliu Gara si a transformat unitatea intr-o carpa, cu care liderii organizatiei se sterg pe ghete, prin angajari fictive si clientelism in obtinerea de avize!

Rica Aurelian si apartenenta la Clanul Iacomi- tratament preferential.

In caz de accident chimic la Rafinaria Prio/ Bunge, in weekend, in unitate sunt 2 pompieri!

Pompier 1 Dragalina detasat la Lehliu
Comandantii de echipaj la Lehliu

La Calarasi si Lehliu cauciucurile sunt data la casat des, iar cele vechi ( impecabile de altfel) sunt praduite de Popa si Gheorghe cu Musat si altii, si vandute la Calarasi la proprietarii de camioane de marfa!

Relatiile de supunere sunt extraordinare si nimic nu are de a face cu o Unitate Militara, cu datoria de Pompier! Evenimentele sunt extraordinare, iar cel mai grav este realitatea zilnica din Calarasi- debandada din sectiile de Pompieri!

Echipamentele

La incendiu chimic, pompierii vin cu apa si suflet mare! Daca ei sunt intoxicati din cauza lipsei de echipamente, noi toti,…..

LA Budesti, Calarasi si Lehliu, haos si dezorganizare criminala, iar promovarile la Sef de Echipaj si premierea o data la doi ani, doar clientelar si la instructiunile Clanului Iacomii.

Dimensiunea dezastrului de la ISU Calarasi tine doar de incapacitatea MAI Bucuresti, incapacitatea Ministerului apararii de a manageria activitatea ISU. Col. Popa, acum Comandant la ISU Constanta, este artizanul vanzarii cauciucurilor de pe autospeciale, sistem preluat de Paduraru si Gheorghe.

Motorina, cauciucurile, oamenii si noi toti, lasat la mila lui Dumnezeu, de coruptia endemica care a cuprins pana si unitatile de geniu ale ISU.

Servantii, umiliti, injurati, obositi si fara echipament, vin la sectiile de votare, cand in mod legal nu ar trebui, vin din datorie!

Fara echipamente, sunt doar ei servantii care vin cu apa!

Cu capul sus, chiar daca nu pot opri frauda din Lehliu Gara si Dor Marunt cu flotantii, ei sunt Eroii tai! Ei sunt sclavetii, iar daca ii vezi, poti macar sa le multumesti, acum ca stii cine iti sunt de fapt Eroii!

Stii ca pompierii de la unitatiile din Constanta au plans povestind ceea ce se intampla acolo? Abuzurile sunt greu de cuprins in cuvinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *