paduraru adrian

La ISU Lehliu Gara exista o stare de agitatie greu de cuprins in cuvinte.

In urma avalansei de articole care leaga activitatea deloc vesela a ISU Calarasi de lumea Interlopa Calaraseana, a venit Comandantul ISU Calarasi, Col. Paduraru Adrian Iulian (in ziua de 12.01.2020), la Unitatea ISU Lehliu Gara, in vizita!

Sosit dimineata devreme (la 7am), a venit nu de grija Unitatii Militare! A venit sa se razbune, sa pedepseasca si sa umileasca Sclavetii!

Orasul Martir

Pe strazile pline de namol din Lehliu Gara, strazi triste, Lehlienii parca plutesc! In frigul patrunzator, zapada aproape topita a transformat strazile intr-o adevarata mlastina, mai ales in zonele sapate pentru schimbarea tevilor de canalizare! Lehlienii nu protesteaza, nu tipa, nu urla, dar sufera! Sufera pentru ca vad cum a ajuns Orasul o ruina, cum se fura, cum le-a fost furat votul! Vad cu proprii ochi jaful si mizeria din Orasul Lehliu Gara!

Lehlienii pana mai ieri nu stiau ca au un Conducator de Osti pe nume Gheorghe si nici Paduraru!

Orasenii citesc in liniste si judeca singuri, asemeni unui Procuror, cititorul evalueaza si trage concluzii!

„Din fiecare o sută de oameni, zece nu ar trebui să fie chiar acolo, optzeci sunt doar ținte, nouă sunt luptătorii adevărați și suntem norocoși să ii avem, pentru că ei lupta. Ah, dar unul, unul este un războinic și el îi va aduce pe ceilalți înapoi”.

Heraclit

Asa se face, ca optimismul perpetuu este multiplicator de forta la ISU Calarasi.

Atunci de ce sa vina Colonelul Paduraru Adrian la Lehliu Gara, o data ce el a rezolvat toate problemele Unitatii din Calarasi, unde a avut grija ca sotiile Pompierilor Calaraseni, sa nu scrie pe facebook obraznicii la adresa conducatorilor?

Razbunarea

Daca credeai ca Paduraru a venit sa aduca un cort pentru macaraua plina de gheata te inseli. Daca crezi ca a venit Paduraru sa aduca o prelata sa acopere macaraua de 500.000 de euro, iar te inseli.

Colonelul Paduraru a venit sa se razbune! Si cum poate fi razbunarea mai dulce decat lovind in cei care nu pot lovi inapoi. Care nu pot riposta!

Sclavetii! Cei care nu sunt premiati, nu sunt preferati, nu sunt din clan si…..fac in general munca!

Sclavetii, sunt adevaratii eroi!

In materialul celor de la Recorder poti intelege de ce Pompierii si Ambulantierii, Cadrele Medicale si cei din prima linie, sunt Eroii Romaniei anului 2021!

Eroii din materialul de mai sus nu au epoleti, nu sunt cei medaliati, nu sunt Ofiteri, sunt doar Oameni, sunt soldatii nostri, iar in loc de arma ei lupta cu targa, dedicatie si sacrificiu!

Colonelul Paduraru, in loc sa vina interesat de Macaraua lasata vraiste in zapada (ca timp a avut), a venit la Lehliu, sa imparta sanctiuni Sclavetilor neafiliati Clanului Iacomi si celor banuiti ca au tradat Comandantul Suprem (Paduraru)! Sa fie sigur de treaba buna, le-a dat sanctiuni pe cate jumatate de an, la mai multi!

Sclavetii aliniati in Unitate au ascultat reprosurile si frustrarea Colonelului!

Nu a plecat insa Colonelul, inainte de a promite ca va da afara si va curata unitatile de toti Sclavetii neascultatori!

Intre timp

Presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta, Presedinte al PSD Calarasi, a oferit Redactiei nostre o serie de explicatii legat de utilajele achizitionate de Consiliul Judetean.

Iliuta Vasile Presedinte de Consiliu Judetean Calarasi si Presedinte PSD

Concluzia: Degeaba cumperi tehnica de interventie daca cei care trebuie sa o foloseasca sunt exclusiv ocupati cu razbunari si vendete in patru Unitati!

Clarificari legat de Ofiterii ISU Lehliu de la Valcu, Lehlian caruia ii pasa de Oras

Valcu este Lehlianul implicat! Prefera sa spuna adevarul chiar daca doare si nu poate fi acuzat de nimeni pentru ca este un om care munceste si este satul de furt si coruptie!

Macaraua

Nici pana la aceasta ora macaraua nu a fost acoperita, a stat plina de zapada si gheata, iar ieri 13.01, am fost la Lehliu pentru a constata daca conducerea ISU a gasit (urmare a articolului de pe 10.01) macar o prelata care sa acopere partea din spate activa a macaralei (inclusiv tambur)! Poate in 2022!

Plina de gheata si zapada, la Lehliu au inceput exercitiile, fapt imbucurator!

Zapada si gheata pe zona de ghidare a cablului si pe tamburul de infasurare.

Legatorii de Sarcina

ISU Calarasi are nevoie de macaragii autorizati ISCIR si Legatori de Sarcina autorizati si calificati! Avand in vedere ca macaraua va ridica in mare parte turisme si camioane rasturnate, exista o serie de probleme la care ISU Calarasi trebuie sa se gandeasca inainte de a pune utilajul in exploatare:

a) Daca utilajul ridica o masina de exemplu, care nu are o dauna totala si din motive diverse masina scapa din chingi si cade din macara cine suporta pagubele? Firma de asigurari va spune ca plateste daunele cauzate de sofer, in cel mai bun caz! Nu ar trebui sa se gandeasca ISU si la o asigurare in caz de accident pentru macara si aici vorbim de eventuale pagube si accidente care pot apare in utilizarea utilajului la ridicarea altor bunuri?

b) Macaraua are nevoie de o serie de „atasamente” pentru a putea fi folosita si in caz de cutremur, de exemplu daca se prabuseste un bloc! Sa poti ajuta cu ridicarea unei bucati mari de beton ( o placa). In acest caz, sunt necesare „un set de clampe” care pot prinde si strange zona de ridicare a unei placi de beton. Sunt necesare chingi lungi in caz ca trebuie sa se intervina la un vagon rasturnat! Sunt foarte multe situatii care necesita atasamente diverse care in momentul de fata lipsesc din dotarea Pompierilor ISU si nici nu este clar daca vor fi achitionate!

Adica Paduraru nu poate substitui Legea cu o pagina de regulament intern a unitatii, mai ales tinand cont de faptul ca macaraua in cauza va opera in afara Unitatii Militare!

c) Pastrarea utilajul in gheata si zapada, in ploaie si vand va duce la uzarea prematura a utilajului.

e) Macaraua trebuie deservita de un numar mic si specializat de persoane, dar foarte bine pregatiti! Cu un curs de aprofundare a notiunilor de mecanica aplicata, de centre de greutate, calcul volume si mase, moduri de legare si rotire a obiectelor suspendate, etc.

f) Protectia Muncii necesita o abordare separata fata de activitatea de Pompier! Astfel un set complet de elemente de Protectie a Muncii sunt necesare a fi operatorii utilajului, separat de riscurile care deriva din activitatea de Pompier.

Pregatirea „la usa garajului” a legatorilor de sarcina nu va aduce nimic bun, in caz de Situatie de Urgenta!

Cumparata la jumatatea lui 2020, macaraua ISU Calarasi este departe de a avea echipaje complete, gata de actiune si temeinic pregatite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *