In inima Baraganului a poposit Dumnezeu pe Valea Gerului, dupa lungul drum al creatiei. Insetat si obosit, cu degetul mic a facut un semn, iar din tarana neagra a aparut un parau. Obosit sa mai plamadeasca munti si lacuri, Creatorul a lasat in Baragan apa din belsug, pamant fertil si mai toate vietuitoarele.

De o rara frumusete si bogatie, Baraganul anului 2021 este o zona agricola cu un potential turistic exceptional, potential total ignorat de mintile luminate ale Judetului. Nu poti intelege frumusetea campului, minunatul dar primit de noi toti, pana nu prinzi vara campul dupa ploaie, pana nu auzi ciocarlia si mierla, pana nu mirosi iarba proaspat cosita.

Satul Ogoru, comuna Dor Marunt, un colt de Rai. La cateva sute de metri in spate ferma incendiata

Vecinul

In Comuna Dor Marunt in satul Ogoru, in urma cu cativa ani, a izbucnit un incendiu cu grave consecinte si daune materiale uriase la acea vreme!

Dan Dumitrache vecinul lui Iulian Iacomi, se trazeste cu un dezastru la ferma in urma caruia, intreaga familie sufera ani buni. Ramas cu autori necunoscuti, incendiul a aparut in mod suspect si fara o cauza reala!

Dauna a fost uriasa, iar fermierul a suferit ani de zile, muncind sa repare stricaciunile.

Nu poti intelege suferinta unui incendiu, decat atunci cand treci prin asa ceva, iar pentru un agricultor, un truditor al pamantului, incendierea utilajelor reprezinta o fapta pe care nu o poti ierta.

In satul Ogoru, Dan Dumitrache nu simpatiza cu vecinii Ion si Iulian Iacomi. Nu ii sprijinea in mod direct si chiar daca ii era vecin, avea interese divergente dar si preferinte politice la fel de opuse, mai ales ca traia alaturi de ei si vedea ce oameni sunt.

In calitatea de primar aproape doua decenii, deputat si apoi din nou primar, Iulian Iacomi decide cu fratele Ion Iacomi, sa aplice domnului Dumitrache o lectie, pe care sa nu o uite cat traieste, o mustrare prin care sa il falimenteze. Planul era mult mai larg si presupunea incendierea fermei acestuia in totalitate.

Reponsabil de executarea planului a fost Ion Iacomi. Astfel acesta aranjeaza cu doi baieti din Dalga Gara, planifica si executa la repezeala incendierea Fermei lui Dumitrache.

Ion Iacomi (PNL) primarul piroman

Flacarile mistuie rapid nu numai fanul pentru animale, dar si multiple utilaje, dauna reala la valoare curenta fiind de aproape 100.000 de euro.

Mai mult, Iulian Iacomi, ajuns Deputat, a depus eforturi serioase ca dosarul de incendiere sa ramana cu faptasi necunoscuti.

Pana in ziua de azi, Ion si Iulian Iacomi nu au avut demnitatea de a recunoaste faptele.

Focul

Fratii Iacomi, Iulian si Ion, au incercat sa imblanzeasca apa. Au sapat o sumedenie de lacuri in panza freatica, insa nu au reusit decat sa raneasca pamantul! Lacurile seaca, mereu si constant, pestii mor, orice initiativa in acest sens, din partea celor doi a esuat. Nici macar baltile detinute (cele naturale) nu au reusit sa le administreze eficient.

Fratii Iacomi, Iulian si Ion, au incercat sa imblanzeasca pamantul. Au jefuit cam tot ce au putut, insa au renuntat si la munca pamantului. Este grea iar roada nu le-a fost „din belsug”. Pret de doua decenii au lucrat si cele 500, apoi 350 de Ha ale Primariei Dor Marunt, date mai apoi apropiatiilor in lucru.

Fratii Iacomi, Iulian si Ion, au incercat sa imblanzeasca animalele. Au jefuit si IAS-ul din Ogoru, insa vacuta se creste greu, iar cresterea animalelor este o activitate grea, cere daruire si pricepere.

Astfel a vandut Iulian Iacomii tot complexul la turci, sa creasca ei vacutele! Dezmembrata in bucatele multe, aproape totul a fost matrasit.

Fratii Iacomi, Iulian si Ion, au incercat sa imblanzeasca focul. Au vrut sa ii aplice lui Dan Dumitrache o grava pedeapsa, o corectie din care sa nu-si mai revina in veci! Timpul a trecut, insa memoria nu arde. Omul Dumitrache a ramas pana azi, la fel de om ca inainte, la fel de muncitor si nu a uitat, dar nici nu a iertat! Efectul obtinut prin incendierea Fermei a fost tocmai opus celui intentionat.

Si azi, Dumitrache este in Consiliul Local al Comunei Dor Marunt si se opune cu fermitate hotiei Primarului Iacomi, insa nici unul nici altul, nu are puterea sa ridice ochii din pamant, dar nici demnitatea de a cere macar scuze pentru faptele comise.

Insa ce inseamna pentru doi primari sa incendieze ferma vecinului? Vorbim aici de un sat cu o mana ce case!

Dan Dumitrache fermierul pagubit. Mai putin important, cine a stat in masina si cat!

Primarii Piromani

Ion si iulian Iacomi au incercat sa stapaneasca apa, focul si pamantul si nu au reusit! In calitate de reprezentanti ai PSD apoi ai PNL, primarii piromani nu au reusit nici macar sa aduca prosperitate urbei pe care o pastoresc, semanand doar ura, dezbinare si hotie. Asta a adus Partidul in Baragan, institutionalizarea hotiei si a coruptiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *