rafinaria bunge

Consiliul Judetean Calarasi prin vocea Presedintelui Iliuta Vasile, zis Zeul Zeilor, a deschis Cutia Pandorei la Ecoaqua, cu o rapiditate pe care nu o visam posibila!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.56 MB]

Pandora

Pandora (în limba greacă Πανδώρα) a fost în mitologia greacă prima femeie de pe pământ. Ea a fost creată de zeii care, geloși pe Zeus care crease bărbații, au hotarât să creeze o femeie perfectă. Hefaistos, zeul meșteșugăritului, folosind apă și pământ, i-a dat corp și chip. Ceilalți zei au înzestrat-o cu multe talente: Afrodita i-a dat frumusețea, Atena înțelepciunea, Apollo talentul muzical, Hermes puterea de convingere. De aici și numele său, Pandora însemnând în limba greacă cu toate darurile.[2]

După ce Prometeu l-a imitat pe Zeus creînd el însuși oameni perfecți din lut, oameni cărora le-a dat viață cu razele soarelui[3] și cărora le-a oferit focul furat de pe Olimp, Zeus s-a simțit jignit de îndrăzneala acestuia și a decis să se răzbune. El l-a pus pe Hefaistos să creeze o cutie în care zeii au depus toate relele: cruzimea (Ares), aroganța (Poseidon), suferința/durerea (Hefaistos), vanitatea (Hermes), lăcomia și gelozia Herei, pofta trupească (Afrodita), ura (Artemis), lăcomia (Atena], bolile (Apollo), lenea (Dionis), tristețea (Demetra), teama, înșelăciunea și subjugarea muritorilor de către zei (Zeus) și, nu în cele din urmă, suferința și moartea (Hades). Doar Hestia (sau poate mai probabil Atena, zeița înțelepciunii) s-a deosebit de ceilalți zei depunând în această cutie Speranța.[3]

Într-un fals acces de bunătate, Zeus i-a oferit-o lui Prometeu pe Pandora drept soție și cutia (Cutia Pandorei) drept cadou. Simțind că la mijloc este un șiretlic, Prometeu a refuzat cadourile. Zeus s-a îndreptat apoi către Epimeteu, fratele lui Prometeu, care, subjugat de frumusețea Pandorei, a acceptat-o de soție. Împinsă de firea sa curioasă, Pandora a deschis cutia și astfel toate relele din interior au scăpat și s-au împrăștiat pe pământ. Înfricoșată, s-a grăbit să închidă capacul, neobservând că singurul lucru care rămăsese pe fundul cutiei era Speranța. (sursa:wikipedia).

Rafinaria din Lehliu

Una dintre cele mai ascunse si murdare chingi, care il tine pe Iacomi Iulian pe scaun, indiferent de partidul la care migreaza, este faptul ca „Primarul” a acceptat ca Rafinaria sa deverseze in sistemul de canalizare al Orasului, ape reziduale poluate cu compusi chimici, metale, ape care nu aveau ce sa caute in Statia de Epurare a Orasului.

Mai mult decat atat, Rafinaria Prio/Bunge din Lehliu Gara, a obtinut importante economii financiare, deversand apele partial epurate, cu pretul sanatatii noastre a tuturor.

Rafinaria utilizeaza o imensa cantitate de apa, extrasa din puturi fortate si deverseaza zilnic, apele poluate in paraul din apropiere, ape poluate, pe care Ecoaqua, real, nu le epureaza, ca nu are cum!

Apa deversata de Bunge, partunde in panza freatica si o contamineaza, fapt care a transformat zona Lehliu-Buzoieni-Razvani (panza freatica) in supa chimica.

Rafinaria BUNGE imbolnaveste locuitorii ORASULUI Lehliu Gara si pe cei din imprejurimi, cu fiecare ora in care functioneaza in prezenta configuratie.

Apa poluata, merge spre Dunare si nu numai, unde polueaza/ contamineaza toata zona cu metale grele si alti poluanti.

In tot acest timp, rafinaria foloseste zilnic, o cantitate de apa, de doua ori mai mare decat foloseste intreg Orasul Lehliu Gara si comunele adiacente, apa pe care rafinaria o extrage curata, si fara contaminanti, de la mare adancime si evita in acest fel distrugerea instalatiilor proprii (prin contaminarea cu compusi chimici, metale, nemetale, care la caldura afecteaza iremediabil instalatiile).

Aerul

Rafinaria utilizeaza cuptoare in care arde cojile rezultate in procesul tehnologic, in vederea obtinerii aburului tehnologic, fapt care asigura importante economii financiare, insa cu pretul poluarii intregii zone, cu acceptul tacit al Primarului si Ministerului Mediului si Apelor Romane.

Pentru cresterea randamentelor tehnologice, mai ales in timpul noptii, la Rafinarie sunt scoase filtrele, fapt care transforma aerul din zona Lehliu, in smog irespirabil.

Pentru ce?

Noi am calculat o economie anuala pentru rafinarie de 10 milioane de euro!

Pentru 10 milioane de euro anual, Primarul si Bunge, au transformat zona in Iad, copacii se usuca, apa din fantani este (mai ales in zona Lehliu-Razvani) o supa chimica.

Solutii

Doua elemente importante sunt de considerat: 1) Rafinaria sa fie decuplata de la sistemul de canalizare a Orasului Lehliu Gara si sa i se impuna, sa realizeze epurarea completa a apelor utilizate in statia proprie de epurare.

2) Rafinaria sa fie obligata sa functioneze exclusiv pe gaz cu desfintarea cuptoarelor de coji, sau obligarea operatorului de a construi un furnal de 160m+, pentru evacuarea gazelor rezultate in urma arderii cojilor.

3) Obligarea rafinariei sa utilizeze in Instalatii apa rezultata in urma procesului de epurare, fara deversare in lac sau rau, urmand ca slamul rezultat sa fie indepartat/ descompus, de firme specializate.

Motivul

In acest fel, structura de Crima Organizata care tine Rafinaria Bunge in functiune, pentru profituri uriase, este de facto destructurata, iar operatorul este obligat sa adopte masurile tehnologice necesare, pentru a epura apa corespunzator, cu riscul de a distruge instalatia, si echipamentele, daca nu epureaza apa pe standardele din EU.

Clanul Iacomi, odata decuplat de la Rafinaria Bunge, devine cu adevarat un balast, implicit o tinta sigura si facila, pentru cele 160+ de plangeri penale, aflate in diferite stadii si procese.

Consiliul Judetean Calarasi

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [397.18 KB]

Ecoaqua Calarasi

O data deschisa Cutia Pandorei cine o mai inchide?

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [267.01 KB]

Rafinaria la Lehliu Gara?

Rafinaria Bunge produce milioane de euro profit, cu pretul sanatatii Lehlienilor. In orice alta tara din Europa, Rafinaria era inchisa si dezmembrata.

Veniti pe reteta spagii si a pilelor politice, Rafinaria inca functioneaza fara a respecta dreptul al viata, al celor care traiesc in Baragan.

Clanul Iacomi si Iulian Dumitrescu zis Albanezul, au profitat din plin de avntajele milioanelor de Euro aduse de aceasta Rafinarie ca profit si drenate „la extern” in conturile corporatiei si ale Clanului.

Acum Partidul, acelasi PSD, are sansa indreptarii unei grave erori: Autorizarea Rafinariei Bunge.

Imediat ce se reuseste decablarea Clanului de Rafinarie, Clanul Iacomi si Imperiul Albanezului, se vor prabusi ca un castel de carti, iar pentru Orasul Lehliu, va insemna un nou inceput, dupa doua decenii de furt si capusare.

rafinaria bunge
apa epurata de Bunge