Regina Baraganului
Coloana sonora- se poate opri, daca cititorul interlop doreste sa asculte alte materiale audio-video din articol.

Cand oamenii pierd numele dat la botez. Cand oamenii vin goi si pleaca la fel de goi, sunt unii care vad necesar acumularea de bogatii si fapte, menite parca sa le acopere sufletele gaurite de rautate, sa le oblojeasca ranile adanci cauzate de bolile care ii macina. totul insa pe fondul necinstei, a neputintei, a rautatii si mizeriei sufletesti.

Pentru a umple aceste goluri, in Baragan au aparut Monstrii! Invartindu-se printre ei, o femeie frumoasa si inteligenta, acum dascal! Si nu orice fel de dascal, un dascal care real iubeste copiii, si care a avut nesansa in viata, sa aiba un Primar ticalos si criminal- Iacomi!

Pentru copii, pentru postul de Director, femeia a trebuit sa faca sacrificii pe care tu poate nu le intelegi, insa antrenata in amalgamul debandadei infractionale din Lacomi Land, femeia a abandonat uneori calitatea de om.

A ajuns Regina si a inceput sa ii placa!

Insa ea nu este un om rau! Doar a avut nesansa sa stea langa mizerie, mereu stropita, mereu manjita, Dascalul s-a transformat, asemeni unei nimfe.

Numele dat la botez

Numele dat la botez este un dar. Porecla reflecta ceea ce esti, ceea ce vrei sa ajungi, poate o aspiratie! Nu eu am dat aceste porecle, cu toate ca sunt acuzat de nascocirea lor. Toate poreclele sunt reale, naturale si reflecta caractere, tipologii umane distinct individualizate.

REGINA

Regina Neincoronata a Baraganului, omul care tine lagatura intre Interlopii lui Iacomi, cu Badea Marin (ziaristul interlop care se vinde pe bani). Omul din spatele ascensiunii si propagandei analfabetilor lui Iacomi. Regina care a acceptat ca Primarul sa fure din Scoala ei 80 de tone de motorina, sa fure bani si materiale, sa fie incarcate lucrari aiurea. Totul cu bucuria ca ramane si ceva pentru copii. Si a ramas! Insa femeia nu a gresit! Real ea merita respectul nostru pentru ca este singura care a facut ceva pentru copii din Dor Marunt! Ea este de fapt Mama!

Unde este insa coroana? Mi-am permis sa fac o coroana din tepii unui om care a furat de la toti vecinii din zona 5000 de metri patrati, pe care a pus copaci cu tepi (unul din vecinii mei). Insa el nu se bucura de pamantul furat, asa cum nici Regina nu se bucura de titulatura.

Am incercat sa vad cat de greu este sa faci o coroana. Cat de usor este sa faci rau! Dar si cat de animal te simti, cand termini opera. Am facut o coroana pe care nu stiu cum sa o distrug, rusinat de rezultat, de idee, de concept, realizez ca am devenit un animal ca si ei, la fel de rau, poate chiar mai rau. Am vrut sa fac o coroana din flori pentru Regina, insa am gasit doar trei floricele in curte. Apoi am vazut sarma ghimpata, tepii si floricelele. Ceva vopsea si gata coroana! 15 minute! Asa a iesit coroana pentru Imparat- Coroana Imparateasca. Problema este ca Imparatul a venit azi la Redactia Experimentul Lehliu cu o ora prea devreme, si nu am putut sa ii dam Coroana, care oricum trebuie data in cadrul unei ceremonii grandioase.

Am plecat de la floricelele pentru Regina si am ajuns la Coroana Imparateasca. Merita Imparatul o coroana?

Cat de usor este sa faci rau, mai ales ca tine de instinctul animalic uman si de natura umana de a face rau mai usor decat de a face bine!

Eu cred ca am realizat o Coroana Imparateasca.

Si Isus a fost incoronat pe Pamant

Omnes pares nati sumus

-Unde esti tu Xenofonte Doamne, sa vezi ce-ai plamadit mai bine de un deceniu in Baragan?