barca constantin

Sfantul Voevod Neagoe Basarab

„Biserica Ortodoxă Română îl cinsteşte în data de 26 septembrie pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab, ctitorul Catedralei Arhiepiscopale de la Curtea de Argeş, unde duminică a fost oficiată Liturghia Arhierească.

La Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş a avut loc duminică prăznuirea a 500 de ani de la mutarea la ceruri a lui Neagoe Vodă Basarab (1482 – 15 septembrie 1521), ocrotitorul şi ctitorul Mânăstirii Curtea de Argeş.

Într-o postare pe Facebook, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, redă un fragment scris de IPS Calinic, în stilu-i caracteristic, plin de tâlc, din volumul său Sfântul Neagoe Vodă Basarab, în care arată cum a obţinut domnitorul o parte din cele necesare ridicării catedralei – monument istoric. „Umblând prin lumea din Răsărit şi Apus, cercetând bibliotecile şi adunând ca albina mierea din floarea ştiinţelor, Sfântul Neagoe Vodă Basarab a avut prilejul fericit ca însuşi Sultanul să-I încredinţeze construirea unei moschei la Constantinopol, dovedind pricepere de arhitect desăvârşit. Drept recunoştinţă a deosebitei preţuiri arătate de către Sultan, a primit în dar, după cum se spune, o parte din materialele necesare construirii celebrei Catedrale de la Curtea de Argeş”, arată ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. „Nu se mai văzuse asemenea minune” Catedrala Curtea de Argeş a fost construită de Neagoe Basarab între 1512 şi 1517, pe locul vechii mitropolii (1359) şi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute monumente de arhitectură din Ţara Românească, fiind inclusă în Lista monumentelor istorice din România ( AG-II-a-A-13628). „Remarcabilă şi monument de culme, din viaţa pământească a strălucitului domnitor Neagoe Basarab, rămâne peste veacuri, Mănăstirea de la Argeş, zidită în timp record, cu piatră din Albeştii Muscelului, de către meşterii români şi chemaţi din Ardeal, Serbia, Elada, Veneţia, Armenia şi Constatinopol. Doar cinci ani, dintre care mai mult de jumătate au fost toamnă, iarnă şi primăvară – aşadar doar în doi-trei ani – celebrul şi sfântul domnitor Neagoe a ridicat spre cer trupul bisericii închinat Maicii Domnului, dăltuit în piatră şi marmură, cu turlele răsucite, îndreptate spre spaţiul şi timpul lui Dumnezeu. Nu se mai văzuse asemenea minune!”, se mai arată în fragmentul citat. Ridicată din dorinţa lui Neagoe Basarab de a crea un monument fără seamăn de frumos, monumentala construcţie a fost finalizată la 7 ianuarie 1517, când domnitorul vorbea de „mănăstirea domniei mele de la Argeş”. „Sfinţirea Catedralei, la 15 august 1517, închinată Adormirii Maicii Domnului, dar şi cu gândul la mama sa, Neaga (…) La Argeş, Neagoe cânta în Imn de slavă ctitoria sa divină, Mănăstirea Argeşului, în timp ce la Roma se ridica surata sa, San Pietro, în cuprinsul unui secol de înfruntări şi osteneli. Ce bazilică s-ar fi zidit în Argeş, timp de o sută de ani, dacă în doar câţiva ani (1514-1517), Neagoe Ctitorul a ridicat Potirul de Aur al credinţei, arhitecturii şi evlaviei ortodoxe româneşti?!”, mai scrie Calinic Argeşeanul, în volumul „Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.” Sursa Adevarul.ro

“Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei…”

Daca prin absurd invie Vlad Tepes, ar avea de lucru 300 de ani sa traga in teapa toate hoardele de interlopi cu hainuta politica din Romania Educata!

Cinci secole de involutie- 1500-2021 (anul Domnului) cu Iacomi si Barca

Ceea ce a ctitorit Neagoe Basarab dar si Stefan cel Mare, a ramas peste secole si dainuie azi, ca vie dovada a daruirii, iubirii si harului dumnezeiesc primit. Practic, tot ceea ce a ramas in urma Ctitorilor, dainuie peste secole si reprezinta pentru noi toti un punct de referinta, de sprijin, de suport moral, elemente de o importanta exceptionala in definirea valorilor unei societati!

Unul din elementele importante in edificarea unei biserici sau manastiri, este materialul folosit la ridicarea obiectivului: piatra sau caramida. Calitatea materialelor si calitatea constructiei definesc trainicia constructiei.

Anul 2000- Cinci secole de la Sfantul Voevod Neagoe Nicolae- Vine Iacomi

Doua stele stralucitoare au aparut pe bolta Judetului Calarasi din anul 2000: Ion Iacomi si Iulian Iacomi. Ei nu prea au reusit sa devina ctitori, mai ales ca erau prea ocupati cu placerile lumesti, sa mai aiba timp sa gandeasca ceva trainic. Au existat doua momente pline de creatie si inspiratie, concretizate in doua realizari merete:

Biserica din Ogoru- care poarta Hramul Sfantului Spiridon! Biserica este de fapt o cladire construita pe timpul lui Ceausescu, pe care Iacomi a transformat-o in biserica ad-hoc, numind biserica dupa numele lu` tatuca- Spiridon! Ctitoria, ctitorita de altii, este o bisericuta mica, modesta si nu se ridica la capacitatea sau nivelul unui Imparat!

A doua incercare ratata de a ctitori o Biserica, incepe cu un jaf!

Si a incercat Iacomi sa devina ctitor, insa a finalizat prin a deveni hot!

https://adevarul.ro/locale/calarasi/calarasi-casa-domnului-dalga-ridicata-minciuni-1_50ae9e437c42d5a6639e7af9/index.html

Dupa aceasta tentativa in care Dracul si-a bagat coada, fratii Iacomi s-au linistit cu ctitoriile, ocupati fiind cu jefuirea localitatilor, ingroparea dusmanilor si fraudarea alegerilor.

Vine Barca Constantin- Deputat si iubitor de icoane

Nascut in Dor Marunt, Barca Constantin a revenit in localitatea natala imediat ce a devenit Deputat! Cu parul alb in cap, Deputatul Barca a devenit brusc iubitor de babe si biserici!

O noua specie de Drac- Dracul care se inchina in biserica si se spala cu apa sfintita

Dimineata se clateste cu aghiasma, se inchina, pupa icoana lui Iacomi, cel facator de minuni, apoi se duce si fura!

Daca este sa luam la analizat problema, Barca Constantin (PSD) este de 100 de ori mai rau si mai periculos decat Ion Iacomi. In primul rand pentru ca Barca stie sa scrie si sa citeasca! Practic are aceasi dorinta de a jefui, de a face rau, insa multiplicata de prezenta posibilitatilor, mai ales de acordarea Spitalului de Psihiatrie din Sapunari de catre Zeul Zeilor si Imparat al Imparatilor- Vasile Iliuta. Un orgoliu de il sperie si pe Imparat, si cu un nas atat de sus, ca nu il ajungi nici cu macaraua ISU!

Perversitatea este elementul cheie care defineste principala trasatura a lui Barca Constantin!

Barca Constantin invata tinerii sa fure, sa jefuiasca, sa fie rai, sa se inchine hotiei!

Daca Imparatul obisnuia sa abuzeze sexual orice „zana”care ii cadea in zona, la mai putin de 10m, Barca Constantin invata Zanele sa fure, sa fie perverse si sa cada in pacatul coruptiei.

Asa a ajuns Zana Maseluta, proaspata absolventa de inalte Scoli private, sa fure pentru Barca Constantin, sa ia spaga pentru….

Cand Doctorul devine nebun!

Zana noastra a fost infiletata la Spitalul de Psihiatrie de unde Barca Constantin fura! Deputatul fura ce si cat poate! El trebuie sa scoata bani pentru a se pregati de competitia electorala din 2023-2024 dar si pentru noua vila pe care o construieste in Dor Marunt (pentru a arata ca poate) si nu in ultimul rand pentru ctitoria lui Barca: Centrul Multifunctional din Dor Marunt.

Asa ii da Zana raportul Deputatului Barca- legat de activitatea din Spitalul de Psihiatrie Sapunari
20-30 de astfel de mesaje pe zi primeste Barca Deputatul de la Zana.

Si dupa toate astea Zana se suie la Barca in Duster si pleaca…

Practic un copil zis Zana, este pus sa conduca un Spital de Psihiatrie, cu Deputatul Barca papusar, un mort viu ca director si o contabila scoasa din ghena din Ferentari, toate astea ca Barca sa fure bani, sa-si umple buzunarele goale! Dar sufletul?

Si a venit al nostru Barca

Initial a pornit de la nevoia reala de a construi un fel de capela la biserica din Dor Marunt, avand in vedere ca Iacomi a dat in special bani doar la „cateii lui”, la cei care ii ling ciubotele. Restul, cei nespususi, nu au primit nici un fel de ajutor.

In calitate de Deputat, Barca a gandit extinderea constructiei, sa faca ceva mai serios! Asa a ajuns Barca la grandioasa ctitorie a Centrului Multifunctional din Dor Marunt, din curtea bisericii!

Are insa o problema: Cu ce bani? El este un zgarcit cum altul nu-i, iar un Centru Multifunctional costa!

Ecuatia Mizeriei- Cand ajungi sa construiesti in biserica cu bani furati de la oameni bolnavi

Barca Constantin vrea sa faca zidurile din BCA, cu materiale si bani din Spitalul de Psihiatrie Sapunari. Pentru fierul beton a aranjat cu Senatorul Cionoiu, care va aduce si ceva beton. De sapat fundatia a sapat-o un baiat din Dor Marunt. Primaria ajutat cu proiectul, iar Ion Iacomi a aprobat in HCL acordarea unei sume de 30.000 ron, ajutor pentru edificarea constructiei!

Imediat ce a devenit clar ca nu va fi invitat la ceremonia la care participa toata spuma PSD-ista, Ion Iacomi le-a zis dracilor din PSD ca nu le mai da nici un ban! Vroia si el sa stea langa Cionoiu, sa puna o poza pe facebook tanti Lascu Daniela (profa de Romana).

Practic Barca nu pune un leu la edificarea constructiei, nu a pus si nu va pune! Este mai zgarcit asta ca Hagi Tudose!

Realitatea din teren

O noua specie de Drac a aparut in Baragan! Dracul care se spala cu aghiasma si care se inchina mai smerit ca o calugarita la icoane! Zeci, sute de poze cu spuma bisericii pe toate postarile lui Barca, ca pana si Preafericitul Daniel poate privi invidios agitatia lui Barca (legat de activitate).

Realitatea este ca Barca Constantin strange cotizatii de la fiecare om infiletat din zona Lehliu- Dor Marunt, respectiv 5-10% din salariu, bani care ajung in mana lui, stransi chiar de el sau de Zana sau de altii. Adica Barca a anagajat cativa oameni si ii jumuleste mai ceva ca Iacomi, care in general cere spaga la intrare in post, insa apoi te lasa in pace! (aceste fapte sunt documentate prin declaratii clare, in caz ca Barca devine obraznic)!

Realitatea din teren este una trista, practic Barca asta este un escroc de talia Secretarului Comunei Dor Marunt, creierul fraudarii voturilor in Lehliu Gara si Dor Marunt.

Urmeaza dezvaluiri senzationale si inregistrari bomba, legat de Vatafu si fraudarea alegerilor.

Deputatul care devine ctitor fara a ctitori nimic!

Colegul Marian Parloaga a venit si el chemat sa realizeze cateva materiale de propaganda legat de eveniment. Mai ieri il rezolva pe Iacomi! A se observa ca Deputatul Barca Constantin stie sa vorbeasca, nu transpira, nu chitaie si nu are nici sacosa cu „bile Imparatesti” cu el!

La eveniment au venit doar o mana de oameni

Dupa ce a distrus Organizatia PSD din Lehliu Gara si Dor Marunt, Barca se trezeste ca nu are oameni la sfintirea pietrei de temelie, astfel ca evenimentul a avut o prezenta simbolica din partea localnicilor. Iacomi Ion dadea tarcoale evenimentului ca un sarpe, iar Imparatul batea DN3A in lung si in lat, pentru a detecta orice vunerabilitate a Social Democratilor.

Au venit toti si au sfintit un sant! Pai nu putea parintele sa sfinteasca duminica lucrarea? Trebuia Barca sa cheme toata Slobozia?

Episcopul Sloboziei si Parintele Rafil Mit, au tinut o slujba deosebit de frumoasa!

Singurii care au luat in serios toata lucrarea au fost Parintii si cei din Biserica.

PSD a folosit ocazia pentru a se poza cu episcopul Sloboziei, iar pozele au fost imediat postate pe facebook.

Legenda: Al doilea din dreapta este Bestea Mihaita, membru al Gruparii Iacomi si prieten de sange cu Gogosel (Dumitru Nicolaie).

Bucate alese, sarmalute la ceaun, prajiturele, aperitive bogate!

Parintii le-au spus celor care au organizat ca pot merge la Lehliu Gara, unde cei prezenti vor fi cinstiti, cu bucate, asa cum se obisnuieste, insa Barca a zis ca vrea sa aduca sarmalute, va aduce aperitive alese, prajiturele si va imbelsuga masa, caci vin oaspeti de seama!

De retinut ca toata spuma Judetului era in Dor Marunt cu cateva zile in urma, unde Imparatul a rechizitionat de la toti crescatorii de oi din zona, miei, capre, porci de lapte, chiar daca nu a mai apucat sa ii parjoleasca pe toti!

Acum cateva zile, a venit in Dor Marunt cealalta jumatate de judet!

Marii absenti: Iliuta Vasile si Marinica Badea!

Deputatul Barca le-a cerut participantilor din sat sa dea ceva banuti, „fiecare cat poate”, banuti din care au fost cumparate merindele de pe mesele distinsilor oaspeti! Practic femeile amarate din Dor Marunt au platit din pensiile lor, masa distinsilor invitati, in timp ce astia au venit cu Aston Martin!

Masa

La masa, cu toate ca Parintele le-a zis ca „pantecul flamand se umple si cu o bucata de paine cu branza si o rosie”, astia au facut un fel de nunta! Sarmalele au fost aduse de Dl. Nitulica, primarul ales al Comune Dor Marunt, primarul real al comunei (alegerile au fost fraudate), doamna Nitulica fiind renumita pentru exceptionalele sarmalute la ceaun.

Prajiturelele au fost aduse de Meserie, iar restul mesei a fost cumparat din banii stransi de la oamenii amarati.

Dupa sfintirea pietrei de temelie, au mers invitatii la Lehliu unde au luat masa!

Si au intrat Dracii in casa Domnului, unde si-au umplut burdihanele

Aston Martin si spuma Judetului la Lehliu Gara- LA LEHLIU CA LA MECA

A mers Cionoiu in colbul din Lehliu, cu trotuare mai ceva ca in Rotterdam
Masinuta lui Bestea- membru al Gruparii Iacomi
Orasul Martir Lehliu gara care arata ca un cotet avea trotuarele pline de masini! Dracii Iacomi au fost tinuti departe de masa si biserica, ei alergici la cele sfinte!

In timp ce astia se infruptau din sarmalele lui Nitulica, Imparatul dadea tarcoale turbat pentru a adulmeca adunatura, probabil atras si de mirosul irezistibil al sarmalutelor exceptionale de ceaun!

Nitulica cu sarmalele.
Meserie cu prajiturelele
Cionoiu cu fierul- asta singurul care da ceva si chiar nu are nici o treaba cu Barca sau Iacomi?!
Constructorul

Din Februarie pana acum stadiul lucrarilor este….

Practic Deputatul Barca este in stare sa construiasca Centrul din nuiele!

Imparatul le transmite cititorilor Experimentul Lehliu…

Echipa Redactiei Experimentul Lehliu muncea la ora festinului Imparatesc la sediul redactiei, unde ne trezim cu Imparatul! La inceput nu-si gasea cuvintele, dupa care, le-a transmis cititorilor Experimentul Lehliu :

” Multa m–ie din partea PNL, cititorilor Experimentul Lehliu” dupa care a demarat in tromba, nu fara a arata degetul buclucas, pe geamul masinii!

Parea cam grabit si agitat in acelasi timp, probabil inebunit de mirosul sarmalelor care umpluse toata strada din Lehliu.

Iacomi Iulian si-a inghitit cuvintele insa a fost capabil sa scuipe ceva otrava!