Iliuta Vasile

Evenimente incredibile, de o mare complexitate si importanta, se rostogolesc pe langa noi si nici macar nu avem timpul sa le observam!

Campia Baraganului a cunoscut insa, in ultimul an, o trezire la realitate! Chiar daca actorii au ramas aceiasi, chiar daca politicianul si-a pastrat coltii in scaun, foarte multe evenimente, de neconceput in urma cu ceva timp, au dus incet, la o transformare si curatire relativa a vietii politice Calarasene.

Zeu al Zeilor si Imparat al Imparatilor- Iliuta Vasile

Mai bine de un deceniu a trebuit sa treaca peste Iliuta Vasile, pentru a intelege ca trebuie sa faca ceva cu acest Imparat si adunatura lui de starpituri. Un deceniu in care el, apropiatii lui si zeci de mii de Calaraseni au avut de suferit.

Nu degaba, Iliuta Vasile este temut, de unii respectat, insa toti (sau aproape toti) ii recunosc acestuia meritele in viata politica!

Un politician abil

Iliuta Vasile a inceput relativ singur, sa decupleze de la aparatele cu bani publici Clanul Iacomi, element cu element. Intai Imparateasa, apoi Hilfe si altul si altul, iar in urma cu cateva zile Gogosel, apoi Imparatul a fost impins catre marginea prapastiei, aruncat ca o latura din oala (dat afara din PNL), pe marginea drumului, ramas fara consiliu local, fara partid, fara sprijin politic, iar jocul se apropie de sfarsit.

Asa a reusit Iliuta Vasile sa dezmembreze ( nu complet, insa se lucreaza) o Grupare de Crima Organizata fara a avea atributii directe, asta in timp ce DIICOT Calarasi, care instrumenteaza cateva dosare grele, legat de grupare,……investigheaza!

O strategie demna de un film de Hollywood

Practic, Iliuta Vasile a impins Imparatul sa forteze Consilierii Supleanti din PNL Lehliu Gara sa demisioneze, pentru a lasa Echipa PNL in pom si a distrus „armonia” din Consiliul Local Lehliu Gara, unde Puschiu (cumnatul) si Lile (sofer) trebuiau sa completeze locurile celor demisionari. toti cei demisionari si-au pierdut implicit orice sansa de a accesa respectivele locuri, practic, lasand PNL fara alternative. Imparatul intors la PSD se juca apoi cu cei ramasi din PNL si cu Pinguinul, asa cum juca in tinerete basica.

Un plan complex, cu executanti bine instruiti si o implementare de manual!

Toate aceste miscari au fost facute de Imparat, cu speranta (indusa cu mare grija) aducerii Imparatului in PSD.

Insa pentru a ajunge aici, Zeul Zeilor a lucrat din greu si a reusit eliminarea analfabetilor din PNL Calarasi-Prefectura, unde Gogosel (Dumitru Nicolae) se taraie prin ITM Calarasi, cu speranta ca nu va urma extirparea si de acolo, tinand cont ca este un escroc, si nu se califica sa lucreze nici macar la tejghea, fara a mai vorbi de o pozitie de conducere.

Marin Badea a fost desconspirat si aratat in toata splendoarea mizeriei care ii caracterizeaza activitatea si fara a exagera, pot sustine faptul ca este un interlop care se vinde pe o mana de galbeni.

PNL Calarasi a fost fortat sa accepte o scuturare in structura si cu greu a reusit sa indeparteze Imparatul Iulian de la branula PNL.

„Atat de sigur a fost Iacomi ca se va intoarce in PSD, incat a jucat totul pe o carte, insa a pierdut!”

Trebuie sa recunosc faptul ca Iliuta Vasile a jucat magistral in tot acest urias joc de sah! Gruparea Iacomi se prabuseste ca un joc de carti, iar efectele acestor miscari se vor observa in urmatorii doi ani.

Fara Spitalul Sapunari, fara Ecoaqua, fara bani in Primarie (de furat), asa cum au avut mai bine de un deceniu, fara ITM si Politia Lehliu (care trebuie sa stea nitelus mai cuminte), fara Marinica Badea pe post de „catea rea” si ramasi cu Spitalul Orasenesc (cocina- deja devalizata) si Scoala nr 1 (unde salasluieste Mariana Stan), membrii Clanului Iacomi vor intra intr-un lung proces de supravietuire, in care, scapa cine poate si cel mai important, cum poate!

Atat de disperati sunt, ca Marin Badea a inceput sa loveasca si in sotiile „victimelor”, ceea ce interlopii adevarati nu fac!

Atat de bine a jucat Ilie, ca Deputatul Dumitru Coarna nici nu stie!

https://arenamedia.ro/index.php/arena-news/politica-mp/psd-mp/d-coarna-despre-excluderea-lui-iacomi-din-pnl-e-o-mascarada

Dumitru Coarna (Rezervist MAI) a fost lasat sa se comporte natural, iar strategia a dat rezultate, asta pentru ca nici acum, el nu a inteles adevaratul joc facut de Iliuta Vasile!

Adica nimeni nu a intentionat, real, sa il primeasca pe Imparat inapoi in PSD, sau in alt partid! Totul a fost un joc, parte a unui plan complex.

Urmeaza dosarele celor din Clanul Iacomi

Devalizarea Primariilor, Grup de Crima Organizata, Fals in acte, Uz de Fals, Santaj, si alte zeci de capete de acuzare ii asteapta in lunile urmatoare, asta pentru ca, „pe surse”, aflam ca dosarele incep sa se miste, destul de repejor!

Cu cat scapa Judetul Calarasi de Gruparea Iacomi, cu atat are Baraganul, o sansa in plus la viata!

Cu Buraga bagat in corzi, cu ITM Calarasi si DSP ologite, fara banutii de tocat si jefuit si mai ales fara sprijin politic si Consiliu Local functional (Lehliu Gara in special), se vor sfasia intre ei, mai ceva ca niste caini turbati.

Ziaristul Interlop Marin Badea

Pentru suma portivita, Marinica arde la comanda! Este necesar insa un om de legatura (Marian Stan de ex.), asta pentru ca el este sfios!

Urmeaza inca evenimente importante, iar jocul de sah continua, pana la ultima piesa de pe masa de joc!

Evenimentele se vor precipita in perioada urmatoare, asta pentru ca Imparatul a jucat la cacialma si a pierdut!

Ramai pe Experimentul Lehliu pentru incredibila debandada din viata politica Calaraseana.