bcr

Banca austriacă Erste Group Bank AG deține in Romania pachetul majoritar de acțiuni la BCR, una dintre cele mai mari banci de pe plan local. An de an banca face profituri uriașe si drenează tot catre banca mamă, in Austria!

In urmă cu mai bine de un an de zile, BCR a lansat o inițiativa de a scapa de angajații din banci si de a inlocui „omul” cu sisteme IT si automate gen bancomat (ceva mai complexe, este drept, automate care pot prelua și banii, adică cu funcție de depunere numerar, plată facturi și alte operații marunte).

Totul a pornit de la ideea de reducere a costurilor, mai ales că un automat cu UPS nu are nevoie de concediu de odihnă, de concediu pentru creșterea copilului, nu obosește si nici nu comentează!

Așa a aparut Programul George, care de la bun inceput a creat o adevarată debandadă in viata clientilor bancii, insă mai ales in viata celor angajati in sucursale (prin graba cu care a fost implementat si balbele inerente). Acest George, gandit a reduce substanțial personalul angajat, a venit cu un cost destul de serios pentru bancă, cu o noua platforma IT, cu bancomate inteligente și cu mai puțini angajați.

A trecut mai bine de un an, cu pomparea de bani grei pe promovare și realitatea din teren este catastrofală! BCR are clientii nemultumiți, exista o migratie de operatiuni catre alte platforme, din cauza schimbarii Click 24 Banking cu acest George, care este mai mult optimizat pentru versiunea de mobil, decat pentru partea de antreprenoriat.

La Calarași se vede cel mai bine rezultatul celor de la BCR (central). In sucursala de la Orizont a disparut casiera! Asta inseamnă (in general), o femeie mai puțin in bancă, implicit costuri mai mici.

BCR o bancă de care este bine sa te ferești

Daca ai de depus 200 de euro intr-un cont, la BCR Orizont, te trezești cu George in fata! Un bancomat rahitic te așteaptă sa depui banutii truditi cu greu și promite o experienta de neuitat.

Am auzit insa de la colegi de multe probleme cu bancomatele de depunere BCR și oamenii ezită sa le folosească.

Există sucursale unde nu ai angajat in bancă (adica ai acces la bancomatul cu depunere insa nu in incinta sucursalei- gen anti-cameră), iar dacă depui cash si este o problemă cu depunerea, nu ai ce să faci și trebuie să astepți pană a doua zi sau pană in următoarea zi lucratoare, să incerci sa iei legatura cu cei de la Help Desk , să te ajute sa-ți recuperezi banii!

Cum ramai cu buza umflată la BCR

Luăm un caz in care un individ vine să depună la ghiseu o sumă de 10.000 de euro, caz real! Cum ghiseu nu mai există, trebuie sa depui banii in mașinarie! Marioara, dacă ai noroc, se află și ea in sediu, adică banca nu este goală.

Introduci cardul și mașinăria te intreaba ce vrei să faci. Alegi depunere numerar, alegi contul și se deschide ușita! Depui banii si aștepți!!!

Mașinăria numară banii, de două ori chiar si cand să confirme depunerea, gasește o bancnotă cu colțul putin indoit. Opreste procesul si returnează bancnota cu pricina. Tu iei bancnota și trapa se inchide. Pe ecran apare un mesaj de eroare in limba engleză și asta este tot!

Din 10.000 de euro, tu rămai cu o hartie cu coltul indoit, iar banuții, pa!

Te uiti stupefiat la masinărie și o intrebi pe Maricica, ce este de facut?

Urmează 10 minute de intrebari, iar in toate aceste minute, ințelegi ca poti ramane fară banii depuși, timp de 3-4 saptamani. Dacă ești draguț și nu faci urat, primești chiar și un numar de telefon, unde poti face o sesizare!

Si uite asa, rămai cu banii luati din cauza unor grave probleme de software, cauzate de implementarea unor sisteme pilot, testate pe amăratii din Romania, mai mult sclavi pentru banca, decat clienți.

Si suni, dai mail-uri si nimic! La Help Desk aflii ca poate dura pana la 30 de zile, pana primesti un răspuns!

Angajatii sucursalei nu pot interoga depunerea in bancomat, existand doar o singura echipă (cea care alimentează mașinăria), care poate face verificare! Practic, nu poti face nimic!

Procesul de recuperarea a banilor din mașinarie este unul foarte complex, anevoios si incert

O realitate tristă in Romania Educată, unde austriecii trateaza clientii BCR mai rau decat niste cobai!

După ceva discuții cu angajatii bancii (BCR), aflu că problema este generalizată, iar problemele cauzate de implementarea experimentală a acestui George sunt uriase, iar furtul banilor depusi de oameni, din cauza acestor erori si nu numai, reprezintă o problema generalizată in automatele bancii.

BCR nu plateste dobandă pentru perioada in care ai banii „reținuți” si nici nu este clar dacă ii mai vezi, mai ales că nu ai controlul si transparenta procesului!

Haiducia in BCR- o alta problema uriasă, care umple de scarbă clientii bancii

O alta nemernicie marca BCR este sa taxeze usturator clientul (indiferent dacă vorbim de persoana fizica sau firmă), in cazul in care la o tranzactie, banii nu ajung la destinatar.

Daca faci o plată catre un beneficiar iar IBAN-ul este corect, este posibil sa faci o greseala la numele destinatarului, cat de mica. Unele banci nu accepta plata dacă numele si contul nu sunt perfect scrise, iar plata poate ramane agațata, zile bune, fara ca banii sa mai apară undeva!

Daca ai nesansa să suni la BCR si să ceri ajutor, aflii cu consternare, ca pentru a face Georgeta verificarea (ceea ce durează 30 de secunde) vei fi taxat cu suma de 40 de Euro! Suma reprezintă o taxă care nu apare nicaieri si care nu ar trebui sa existe!

Cu alta ocazie aflu de 50 de euro taxă, iar daca esti insistent și ceri detalii legat de tarif, ti se inchide telefonul in nas!

Acest gen de haiducie il rezolvi sunand la bancă beneficiar, unde, cel putin eu personal, am gasit mai multa ințelegere si rezolvare imediata.

Degradarea calitatii serviciilor oferite de BCR, odata cu implementarea acestui program idiot George, atitudinea de japca venită de la nivel superior, unde primeaza profitul, va atarna greu in anii care urmeaza și va antrena o migrare a clienților departe de ceea ce a fost BCR in urma cu ceva ani.

Si toate acestea le scriu in calitate de client de mai bine de 10 ani la aceasta bancă, pe persoana fizică cat și juridică.

Comanda gratuit EXPERIMENTUL LEHLIU

Cotidianul Experimentul Lehliu este oferit gratuit celor care vor sa inteleaga mlastina coruptiei in care ne zbatem cu totii. Nu este pentru oricine, nu este placut de citit, insa este gratuit si oferit cu multa truda, iar cele inca 8000 de exemplare, te asteapta. 266 de pagini de adevar fara interese obscure.

https://domnitamaria.ro/home/83-experimentul-lehliu-ed-1-15.html

Sau online in format PDF- se incarca in preview doar in anumite versiuni de Mozilla
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [43.30 MB]