Clanul Iacomi

Ce n-a fost în stare să facă anemica opoziție (chiar: care opoziție?), reușesc gunoierii de la REBU: pun pe fugă sutele de votanți care au doar adrese de Lehliu-Gară, dar nu au locuit vreodată pe aici, făcându-și prezența doar când sunt convocați să voteze cu cine trebuie (și să-și încaseze mălaiul, desigur).

De fapt, nu fug de frica gunoierilor, ci vor fi alungați de găzdoi, pentru care nu mai e o afacere să îi țină în spațiu…
Bine, acțiunea REBU nu e politică, ci strict economică (pe parte financiară, cum ar spune Gigi Becali), dar are consecințe indirecte care vor tulbura serios apele bazinului electoral Împărătesc.

Concret, la penultima renegociere a contractului de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor înzona 1 Lehliu Gară nr. 33/2222/20.07.2017 care include UAT-urile oraș Lehliu Gară, oraș Fundulea și comunele Belciugatele, Gurbănești, Ileana, Lehliu, Nicolae Bălcescu, Sărulesti, Sohatu, Tămădau Mare, Valea Argovei (31.426 persoane deservite), ECO MANAGEMENT SALUBRIS Călărași (operatorul REBU) a trecut de la taxarea pe gospodărie la taxarea per capita (pe persoană) – anticipând că nu vor obține (la Lehliu-Gară) 18 lei / persoană / lună, cât au solicitat la ultima actualizare (ci doar 15,50 lei – din care lehlienii plătesc doar 12, restul suportând Primăria, cu banii recuperați prin taxa de salubrizare).

Chiar și subvenționată, suma este mare pentru familiile numeroase, pentru că se calculează după numărul total de persoane, inclusiv minori, iar în Răzvani – de exemplu – sunt multe familii formate din 7 – 8 membri (care au de plătit aproape 100 de lei pe lună – doar gunoiul). Dar, în același timp, algoritmul de calcul lovește în găzdoii Împăratului, pe adresele cărora și-au făcut buletine sute de venetici, care sunt lehlieni doar când votează (la doar patru adrese din Lehliu-Gară și două din Răzvani figurează peste 200 de votanți). Iar pentru acești votanți, găzdoii trebuie să plătească sute de lei lunar, pe care nu au cum să îi recupereze de la venetici (ăia de unde să le dea?), cu câteva excepții VIP, cum este Brăduț.

Comandantul Politiei Lehliu Gara

Dar pentru că datele sunt oficiale, la Evidența Persoanelor, nici nu mai pot modifica acum numărul de persoane de la adresele lor. Așa că, singura speranță se leagă de finanțatorul întregului mecanism: Împăratul Iacomi (după ce unul dintre găzdoi, din Răzvani, a cerut în scris Primăriei să fie scutit de plata taxei de salubrizare pentru cei care nu locuiesc efectiv la adresă, solicitare respinsă de Consiliul Local).

Acum, găzdoii i-au contactat pe locotenenții Împăratului, care intermediază plățile, anunțându-i că ei nu sunt dispuși să mai suporte aceste cheltuieli, iar răspunsul primit a fost promițător: „Stați liniștiți că o rezolvă Șefu’ cumva, nu se poate să rămânem fără votanții ăștia în 2024, când sunt patru rânduri de alegeri”. Iar Șefu’ pare a avea doar două moduri de a o rezolva: ori scoate din buzunar peste 10.000 de euroi prăduiți (200 de votanți x 12 lei x 24 de luni – până în noiembrie 2024), ori dă o scutire de taxe, cu complicitatea consilierilor.

iacomi iulian
iacomi iulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *