calarasi

Triplarea preturilor la energie electrică și creșterile la tariful gazului din ultimele 10-12 luni, au antrenat în Județul Călărași o adevărată avalanșă de sistări a activității de producție.

Județul scufundat într-o sărăcie cruntă, ploșnițat de o elită politică formată din infractori, este format dintr-o serie de sate și favele, utilizate pe post de dormitor, de oamenii care caută un loc de muncă la București, goniți din zonă de impotența cognitivă a celor care conduc județul si comunele!

Ultima avalanșă de creșteri tarifare, închide importante capacități de producție, cu afectarea directă a întreprinzătorilor din zona mică și medie (cei mai vulnerabili).

Acum încep să se vadă efectele catastrofale ale curentului livrat la preț de trei ori mai mare, cu o scădere a activității de producție de 40% (valoare estimată și optimistă) din volumul anului trecut- în Județul Călărași.

Am vorbit ieri cu un producător de peleti din Județ, forțat de preturile la curent să închidă fabrica, să disponibilizeze personal și să vândă activele.

Situația este foarte gravă, sărăcia în Județ apăsătoare, asta în timp ce elitele Județului se destrăbălează în cheltuieli halucinante, fară că cineva să îi tragă la raspundere.

O brutărie din Călărași și-a închis cuptoarele din cauza prețului la curent. ” Acum orășenii cumpără pâine congelată de la Kaufland și Lidl, adusă din Austria și Germania! Eu la tarifele astea la curent și la taxele pe care trebuie să le plătesc, nu mai fac profit! Trist, însă asta este situația.”

În mijlocul Bărăganului se mănâncă pâine din București și feliata din Mehedinți! Oare in Mehedinti este curentul mai ieftin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *