iliuta vasile

Dialog halucinant, cu martori, pe tema ajutoarelor acordate de Primăria Lehliu-Gară, între consilierul local Mihai Oancea (PSD, fost PNL) și viceprimarul Petrică Filon (PNL, fost PSD, unde se va reîntoarce în curând):

„- Domnu’ vice, nu mai dați, domn’e, mii de lei ajutoare pentru oricine cere ceva de la Primărie! Că ăla nu are bani pentru factura de curent (fiindcă i-a băut), că ăleia nu-i ajung banii să-și îngroape concubinul interlop în coșciug cu toarte aurite, că nu au copiii bani pentru caiete –  dar pe mama lor nu a văzut-o nimeni niciodată la librărie… Avem buget amărât, vai de mama noastră, pentru că sute de lehlieni (spre mie) nu își plătesc taxele. Dacă sunteți așa mărinimoși, ajutați-i din banii voștri!

Primarul face – numai din salariu – peste 100 de milioane (10.000 de lei – n.r.), mata iei – tot degeaba – vreo 70 – 80 de milioane (7.000 – 8.000 lei) pe stat. Ca să nu mai vorbesc de șmenuri, hoții și combinații… Scoateți bani din buzunarele voastre, nu mai cumpărați voturi cu banii lehlienilor corecți, care își plătesc taxele!

– Domnu’ Oancea, eu nu fac șmenuri și combinații. Chiar trăiesc din salariul ăsta de viceprimar, care nu e chiar atât de mare – verificați, vă rog, declarația mea de avere. Dar, dacă dumneavoastră credeți că asta e o soluție, uite ce vă propun: vă cedez, din 2024, funcția mea de viceprimar. Și dați dumneavoastră, din salariul de viceprimar, patru cinci – mii de lei în fiecare lună, pentru ajutoare. Sau dați toți banii pe care îi luați de la Primărie! – și mai bine.

Eventual, dacă sunt cereri mai mari și nu vă ajunge salariul, mai completați din afacerile pe care le aveți… Deci, dacă sunteți de acord, acum mergem la notar și legalizăm înțelegerea: eu vă las în locul meu viceprimar, dumneavoastră plătiți din salariu ajutoarele către solicitanți. Facem așa?”

Dialog confirmat din doua surse: sursa nr 1: Pitulicea Rozalie si Gusterul (sursa 2)

Personaje: Petrică Filon (zis Filonul de Aur- Interlop și sclav în Clanul Iacomi- actual Viceprimar al Orașului Martir Lehliu Gară) și Oancea Mihai (zis Mihăiță cel Viteaz sau Gheaurul)- lupator (încă în viață)!