salarizare grefieri

În Județul Călărași avem tribunalele pline cu procese și instanțele copleșite de cazuri pe rol. În Romania există o lipsă cronica de personal care să managerieze cazurile în Justiție, iar ca rezultat al subfinanțarii Justiției avem întârzieri și multe ore suplimentare făcute de Judecători și personalul auxiliar, pentru a rezolva din dosare.

Dincolo de judecători și procurori care au reușit obținerea unor salarii cât de cât în linie cu pregătirea și specificul muncii depuse, câteva mii de persoane care fac parte din personalul auxiliar (Grefierii de exemplu) sunt plătiți nu doar prost, extrem de prost, raportat la munca depusă și specificul muncii.

Grefierul în România anului 2023 are salariul la nivelul unei lucrător necalificat din industria prelucatoare!

Am discutat cu două doamne din Tribunalul București legat de problema salarizării Grefierilor, legat de faptul că în general, femeile reprezintă grosul categoriei menționate, categorie care nu prea apucă pensia din cauza stresului, a diabetului, dar și a orelor suplimentare efectuate fară plata, pentru a termina dosarele!

Cu toate că au un sindicat, doamnele Grefier trebuie să înțeleagă că în România „oaia este buna doar de muls, de tuns și de…”! Nu poți să obții ceva în România Educata, decât cu parul!

Ia să avem de mâine dimineață grevă generală și instanțele închise!

GREVA! Să vezi cum sare Ciolacu și Ciucă cu creșteri salariale! Și ce ar putea face? Să îi dea afara pe toți?

Bani sunt, însă sunt risipiți, iar cei care fură anual sute de mii de euro sunt lăsați liberi și încurajați să fure! Cazul Primăriei Dor Mărunt

Jaf de proporții cosmice în Dor Mărunt, unde Primăria din localitatea cu 1500 de suflete are 100 de „angajați”! Au fost mai multe suflete insa sunt toti risipiți si alungați de foame si saracie.

Real, în primărie, muncesc doar 2-3, restul papă bani degeaba sau fură!

Ion Iacomi (primarul) este analfabet, are consilierul personal (proaspăt ieșit din pușcărie unde a ispășit o pedeapsă pentru viol deosebit de grav) plătit cu 9000 ron, și Secretarul Comunei (Vatafu Alecsandru) plătit regeste și băgat în Consiliu de Administrare al Ecoaqua Călărași de unde mai papă 8500 ron/ lună net (in plus fata de salariul din Primarie)! Să aibă și el, săracul, că este amărât!

Viceprimarul este și el membru al Sectei Iudeo-Adventiste Respiro, are patru clase și creste o mână de vaci de lapte. Nu prea știe să scrie, însă nu are importanță!

Sute de mii de euro păpate pe salarii la prieteni și slugi, așa se duc banii în România Educată!

Daca mergi în Primăria Dor Mărunt, mai mult de 5-6 persoane nu găsești, prezenta este opțională și condiționată de gradul de supunere și ordinea în Clan!

„Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti”.