Ecoaqua Calarasi

Lehlienii au rămas cu mentalitatea din perioada socialistă, mereu cu capul aplecat și privirea în pământ, cu suprema disidență citirea Experimentulullehliu, în beci, fără să afle nici măcar nevasta/ soțul și apoi șterg istoricul din browser…. Tu, Lehlianul, care vezi cu ochii tai cum Împăratul și-a securizat aproape toate breșele prin care se scurgea informația. Cum a mutat oameni dintr-un birou în altul, i-a detașat pe unii la EcoAqua, iar pe alții – săracii – i-a dat pur și simplu afară. Tu, care te chinui să-ți păstreze umila slujbă mizerabilă, care ii vezi cum fura si cum traiesc ca nababii, care nu ai curaj să vorbesti public despre marea teroare și despre nedreptățile din Orașul tău.

Lehlianule, nu uita: Secretul fericirii este libertatea, iar secretul libertății este curajul!

Ave Imperator, morituri te salutant

Se copseseră cireșele împărătești, acum fix trei ani, când Iulian Iacomi stătea la umbră și se gândea de unde să facă rost de bani pentru alegerile locale din toamna anului 2020. El era prima piesă mutată în rocada PSDPNL, de la roșii la galbeni, urmând că Iliuță să sară ca tura peste rege (respectiv Împărat) de la PNL la PSD.

Dar, prezentul arăta gri, iar viitorul se anunța negru: cei patru ani ai mandatului 2016 – 2020 îi cam secaseră rezervele lui Iacomi (deconturi la finanțatorii campaniei), liberalii l-au primit cu o maximă răceală, apropiată de dușmănie, iar cotizanții locali (Nemeș, Sofian, Petre Viorel (Vică), etc.) fuseseră loviți de pandemie și nu prea mai aveau nici ei de unde să alimenteze mașina de voturi.

Colac peste pupăză, cămătarilor călărășeni le ajunsese pe la urechi zvonul că vistieria împărătească era goală și că e posibil să nu își mai recupereze banii împrumutați. Așa că, Foreman zice pas, Vali Americanu’ (Vasile Boșnigeanu) e prea apropiat de „dușmanul” Vasile Iliuță că să ajute (de altfel, președintele CJ Călărași e primul om pe care Americanu’ îl sună din pușcărie, după arestarea să, pentru șantaj, din 17 noiembrie 2021), iar Costas Hiena iese din cămătărie și proxenetism, băgându-și toți banii într-un hotel din Jupiter.

Soluția vine, că de obicei, tot de la Albanez (Iulian Dumitrescu): avem noi un „om de afaceri” (a se citi tot cămătar), care ne-a finanțat mai multe operațiuni (unele dintre ele au fost demascate în ancheta-documentar de la „România, te iubesc!”).

https://www.replicaonline.ro/camatarul-vali-americanul-de-la-asasinate-comandate-la-santaj-497549

Zis și făcut: se organizează întâlnirea cu Colonelu’ (nume de cod), se fac calculele de necesar și se ajunge la înțelegere: 400.000 de euro împrumutați către Împărat, bani suficienți pentru a cumpăra 1.500 de voturi locale la Lehliu-Gară (pentru Primărie) și încă cel puțîn atâtea – la Lehliu-Gară, Dor-Mărunt, Frăsinet, Odobescu etc. – să iasă bine liberalii la parlamentare (că Albanezul nu se bagă fără inters direct), dar să se întoarcă prețul trădării și la județ.

Finanțarea merge strună: Iacomi câștigă detașat Primăria Lehliu-Gară (cu încă vreo 200 de voturi – de la angajații direcți, pe lângă cele 1500 cumpărate), PNL îi trimite în Parlament pe Emil Dumitru și Popa Pandea, Valentin Barbu e numit prefect, iar treaba pare a funcționa ca în planul inițial.

Numai că, dușmănia Iliuță – Iacomi nu poate fi potolită, oricât au încercat apropiații celor doi să facă pace.

Așa că, Primăria Lehliu nu primește nici măcar un leu de la Consiliul Județean, iar fără bani nu poți contracta lucrări mari. Iar fără lucrări mari contractate, nu poți lua parandărăt. Iar fără parandărăt, nu îți poți plăți împrumutul (datoria) la cămătari.

Iar când cămătarul – Colonelu’ – este și capul rețelei de ghicitoare / vrăjitoare din zona Dămăroaia – Bucureștii Noi, chiar nu prea mai merge doar cu explicațîi din astea, că nu sunt bani, că nu sunt lucrări, că nu iese comisionul. Pur și simplu trebuie să dai banii înapoi. 400.000 de euro.

Și dacă nu îi ai, ce faci? Le convoci pe doamnele contabil-șef și secretar-șef și le dai tema: trebuie să ne împrumutăm cu 2.000.000 lei lei (ce să vezi? – exact 400.000 de euro!).

Odată găsit pretextul (cofinanțarea reabilitării clădirilor publice, lucrare care oricum era aprobată cu bani din PNRR), faci o hotărâre de Consiliu Local, o bagi în mașina de vot – și în două săptămâni ai banii. Chiar dacă dobânda e măricică (oricum, mult mai mică decât jecmăneala cămătarilor), iei creditul pe cinci ani, astfel încât să fie scadent la alegerile locale din 2028, când vii după un alt mandat bogat în șpăgi și parandărăt.

Iar dacă nu mai ieși primar și în 2028, cu atât mai simplu: ai îndatorat viitorul Consiliu Local și viitorul primar cu 400.000 de euro.

Treaba lor de unde scot banii!

Tot de la tine, contribuabil lehlian, cinstit, plătitor de taxe și impozite – că doar nu de la interlopii afiliați Clanului, sau de la evazioniști…

Ca să n-o mai lungim: iată cum tu, care te-ai bucurat la sutele alea de lei pentru care ai votat ce ți s-a dictat, plăteșți acum înapoi – dacă eșți contribuabil cinstit – împrumutul împărătesc. Cu dobândă!

Și iată cum tu, angajat la Școală, la Liceu, la Spital, la Cămin, la Apă etc., plăteșți și tu (tot cu dobândă!) o parte din împrumut, deși munceșți serios și ți-ai merita banii, chiar dacă oamenii primarului încearcă să te convingă că fără Iacomi la primărie tu ai fi șomer.

Ba chiar și tu, mic întreprinzător, liber profesionist, fermier, medic de familie, notar public, avocat, medic veterinar, farmacist etc., contribui și tu (din taxe și impozite) la plata datoriei făcute de Iacomi pentru a-și asigura un nou mandat.

Și tu, cel care nu l-ai votat și nu îl vei vota niciodată pe Iacomi. Și tu plăteșți! Tot cu dobândă! Să mai trăim noi până în 2028, că urmează altă campanie, pentru alt mandat și altă scadență. Și tot noi trebuie să plătim. Așa că, să ne vedem de sănătate, să muncim și să facem bani, că doar n-o să-și plătească Iacomi singur datoriile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *