Scene demne de Kafka în Primăria Lehliu Gară, cu personaje desprinse din filmele de groază, care suferă de trairi la limita absurdului, amestecate cu sentimente de vină, neputință și impotentă cognitivă.

Cum pot oamenii ăștia să doarmă noaptea?

A căzut din nou recordul de scurtime a unei ședințe de Consiliu Local la Lehliu-Gară (care fusese stabilit la 4 minute și 49 de secunde, într-o ședință extraordinară din luna iulie).

Noul record: 3 minute și 37 de secunde – consemnat pe 12 septembrie 2023. Adică, atât a durat o ședință „de îndată” organizată și supervizată – în lipsa doamnei Nadejdea – de fostul sculer-matrițer (la Electroaparataj) Gabrilian Scriba. Mă rog, e exagerat spus „și supervizată”, căci a vorbit doar vicele Filonul de Aur, care a prezidat ședința-fulger desfășurată într-o babilonie totală: doi dintre consilierii-fermieri vorbeau despre producția la hectar pe 2023, una dintre doamnele consilier căsca ostentativ la fiecare 20 de secunde, dintr-un telefon se auzea anunțul de la metrou: „Atenție, se închid ușile! Urmează stația Izvor, cu peronul pe partea dreaptă”.

Și așa, în această atmosferă, s-a votat unicul punct de pe ordinea de zi:  Proiect de hotărâre privind neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a programului „Laptele și cornul” în grădinițele și școlile din UAT Lehliu-Gară (Oraș Martir).

Adică, Primăria Lehliu-Gară se spală pe mâini de această îndatorire (pentru că – fiind un program național – nu există posibilitatea de parandărăt și nici nu poți folosi produsele în interes personal – cum se procedează cu materialele de construcții, mașinile, consumabilele etc. achiziționale în numele unităților din subordine).

Pisica a fost aruncată în curtea Consiliului Județean Călărași (de parcă n-ar avea Vasile Iliuță (săracul) destule belele pe cap…), iar până când consilierii județeni (îl avem pe Bănescu acolo!) se vor învrednici să își asume ei responsabilitatea organizării și derulării acestui program, micuților lehlieni – mai ales cei care nu primesc pachețel de acasă – li se vor lungi urechile de foame la școală (respectiv la grădiniță).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *