” Copiii din Romania au venit seara după programul oficial, când noi toți ne pregăteam de somn, pe la 21. În piață nu prea mai era nimeni. Pe durata zilei era piață plină și nimeni nu a știut, de fapt, că vine o formație de dansuri populare. Primarul are afaceri cu Președintele vostru, afaceri imobiliare, alături de alți doi primari de aici, de aia au adus copiii. Și-au bătut joc de ei, au fost lăsăți să danseze lângă scenă, pe întuneric. La mijloc este și faptul că intermediarul este o grupare de adventiști, iar majoritar aici sunt catolici. Nu putea Fillipo să lase copii în program, iți dai seama ce ieșea! Din ce înțeleg, ăștia mici vor merge și la alte dansuri, la alte doua adrese, adică îi plimba de colo-colo. Vezi și tu pe adresa asta (https://www.facebook.com/SantInnocenzoGrassano) de facebook, care era de fapt programul. Mă întreb ce părinți permit așa ceva? Probabil că la voi este viață foarte grea…”

„The children from Romania came yesterday after the official program, when we all went to bed, at around 21.00. during the day that market was full, and nobody knew, in fact, that a traditional dance formation come s into town. Our Mair has businesses with your President, large investments, together with other two Mair’s here, this is why the came here with the children. Actually they let them be, they were left to dance in the street, close to the scene, in the dark. At the middle there is a group of Romanian gypsies known here as baptists, tolerated, not loved, and the majority here is Catholic. Fillipo couldn’t`t let the children on the stage, you can imagine what the generally impression would be. From what I could learn, the small one will stay for more days and will go to dance in other locations, so they take them from here-there. Look at the address on Facebook : SaintInnocentzioGrassano, and you will understand, what was the schedule. I wonder what parents allow something like that? Probably that in your place life is very hard…” Mesaj primit din Grassano.

Formația din România nu a intrat în programul sărbătorii

Primarul Fillipo Luberto nu a mediatizat evenimentul nici pe pagina lui nici pe pagina primăriei Grassano. Afișul evenimentului nu conține nicio referire la evenimentul romanesc, participare nimic.

Durata evenimentului este de pe 21 septembrie-joi până dumincă 24 septembrie.

Deci copii nu s-au dus în weekend, când nu aveau scoală ci au fost acolo de miercuri să participe la toată sărbătoarea, de ce, ce nevoie era pentru ei să stea 4 zile acolo din moment ce nici măcar nu sunt incluși în programul oficial.

Afișul arată un program privat, fară intrare în programul oficial, de aceea nu au fost puși pe scenă, ci înghesuiți prin bălțile de pe jos!

Oamenii nu erau, pentru că au fost puși în afara programului, de la ora 21.00 când toată lumea era deja plecată, cea mai mare parte asistând la evenimentele de pe scenă, după cum se poate vedea în pozele și video din prima zi a festivalului.

În cele trei afișe care prezintă participanții la festivalul orașului, nu există nici măcar o mențiune la adresa românilor și școlii pe care o reprezintă.

Ce înseamnă asta, că au fost trimiși să distreze persoane private?!

Revoltată de situația umilitoare în care au fost puși copiii din familii vulnerabile, redacția Experimentul Lehliu l-a abordat pe primarul Iacomi pentru întrebări, rapsunsurile acestora fiind prezentate în articol (vezi art de ieri), mai departe profesoara lor (Sora Lascu) are reacția unor elucrubatii viscerale pe care le propagă în mediul public.

În continuare suntem revoltați și îngrijorați de turnura pe care aceste evenimente o pot lua, copiii nefiind invitați oficial de primărie ci de o soră într-u Hristos adventistă.

Primarul Iacomi si Vicepresedintele Bestea Mihaita nu au fost invitati la slujba de azi!

Călărași Gym School- așa a fost prezentat de Italieni formația de dans folcloric din Dor Mărunt- Județul Călărași

Sărbătoarea copiilor, nu sint aduși in piața adulților, sunt protejați, au festivitatea lor iar în timpul zilei au atelier. Asta joi 21 când și copiii romani erau acolo, ei unde sunt?

Cata grija au italieni de copiii lor!

Copiii italieni joi când copiii romani erau strânși intr o sala sa nu I vadă nimeni stresați.

Ce cautau copiii când acolo era festival de adulți? Nicăieri în lume copiii nu au voie intr un festival de adulți! De asta italienii I au dus mai devreme în alta piața special amenajata pt copii, pe ai lor.

Și o întrebare pentru domana Mariana Stan, iubitoare de copilași:

Ce caută copiii români în piață cu adulții, după încheierea programului, când acolo se fumează și se consumă băuturi alcoolice?

În timp ce Italienii erau în biserică, invitații români au mers la morminte, la capellă!

Fratia Pocaita!- intr-un articol separat

Fillipo era la biserica cu toata comunitatea, ai nostri, la cimitir si capele!

Ideea finala

Știu că articolele scrise de mine sunt dure, însă nu poate un singur om să spună că nu am dreptate, că nu este așa, să combată o singură linie de text, cu argumente și fapte! Mă doare și pe mine să văd așa ceva, cum vă doare și pe voi!

Ideea finală este că în spatele acestor plimbări și dansuri, printre umilințe și scene de toată jena, primarul Fillipo bate palma cu Iliuță, boșii își împart prada iar slugile, Mariana și țoapele adventiste se mulțumesc cu oasele de la masa stăpânilor, plimbărică, mancarica gratis și un cimitir de vizitat, pentru că în biserica italiană românii nu sunt bineveniți.

poza de azi-

One thought on “Copiii din Dor Mărunt umiliți și înjosiți de primarul Fillipo, la Gressano (Italia)”
  1. Buna seara,
    Domnule Cezar un articol despre asfaltarea strazilor din satul Dalga Gara si despre constructia retelei de gaze naturale spre Dalga care s-a oprit in camp si nu a mai lucrat nimeni la ea nici in ziua de azi ca de 4 ani mai exact de la alegerile trecute s-a promis racordarea la reteaua de gaze naturala si asfaltarea restului de strazi din Dalga Gara !
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *