Primesc o serie de mesaje ciudate, de la o oaie cotizantă, legat de o serie de observații din mediul ei înconjurător, mesaje care m-au pus pe gânduri!

Nu atât faptele, cât tonul revoltat, împins către revoltă, limbajul simbolic, situat undeva între sacru și profan.

Faptele în sine sunt banale, cotidiene în zona, însă observația mioarei, carcaterul critic al oiței care realizează că ea este bună și de alte fapte, în afară de a da lapte, de a da lână bârsană și carne gustoasă.

Abuzata, umilită, cu mieii luați în fiecare an și făcuți pastramă, mioara se revoltă și dintre toate, una ridică ochii spre cer. Ce vede?

Ilie (cel angajat la Lehliu Gară), fratele lui Pușchiu Brăduț, zis Mașinuță cu Bani, cumnatul Împăratului, are dreptul la un post liniștit, cuvenit lui, prin legătură de sânge! La fel cum soția lui Bucur, șoferul Împăratului, este infiletată la serviciul de contabilitate al aceluiași Liceu!

Misiunea oii

Oaia vine cu o singură misiune: aceea de a sluji, de a cotiza și de a se jertfi. Nu există în istoria nostra milenară, o singură oaie care să sfârșească leu.

Oaia tot oaie rămâne, iar dacă fuge de la un cioban, dă de altul, care o supune aceluiași tratament si perversiuni, asta dacă nu sfârșește în proțap, la jumătatea drumului, sau mai rău, mâncată de lup, în pădure.

Legat de posturile din primăriile arondate Clanului Iacomi, este de datoria ta să plătești taxe și să păstrezi ciocul mic, că daca află ciobanul, te pun ăștia la rotisat cu lână cu tot, ai văzut ce rotisoare au la Hanul Rustic.

Primăriile din Județul Călărași sunt locuri în care prostituția este regula, însă nu cei care sunt acolo sunt prostituatele, ei pe tine te considera prostituata, pentru că te lași abuzată, îți lași mieii luați și pârliți la foc mic, te lași tunsă, pentru că te stiu slabă, murdară și terorizată de frică.

Adică, ei se văd un fel de pești!

În Lehliu Gară, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Nicolae Bălcescu, daca închizi primăriile și dai afara cele 350 de plosnite din interior, comunitățile vor înflori. Bărăganul va renaște în moduri și forme nemaivăzute pe meleagurile astea.

Oaia se naște oaie și tot oaie moare! Oaia ține mereu capul jos și rumegă și nu cumva să îndrăznească să ridice ochii spre cer! Să nu cumva!

Sindromul Fricii

Pentru a sublinia modul în care Sindromul Fricii Endemice lovește în oile cotizante, să analizam cazul dat de proaspătul pensionat Xenofonte, la DIICOT, spre competenta analiză și soluționare, caz care da frisoane oilor pocaite din turma Pastorului Kadar.

La fel și proaspătul pensionat Padrino, pensionat acum două zile, ne transmite că încă muncește și că a fost pensionat doar pentru a încasa pensia și pentru a o cumula cu salariul!

Vedeți dumneavoastră, Xenofonte are acasă o situație grea, mai ales că la Odobescu, anul asta, producția de porumb este foarte mică!

Așa că pensionatul Xenofonte trimite plângerea în care apare Regina (Sora Stan), către fetele de la DIICOT, spre competentă soluționare, poate recolteaza DIICOT mai mult porumb, anul asta!

Terorizat de frica care îi roade sufletul, Jurnalistul Marinică Badea, un putregai al societății în care trăim, care pentru o pungă de galbeni o scoate și pe măsa din groapă, vine la miez de noapte cu clarificări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *