Update 06.10.2023-22:25-clarificări oferite de primarul localității Dor Mărunt- Ion Iacomi. Acesta a insistat (atât în scris cât și telefonic) să îi publicăm și răspunsul dat.

Viceprimarul Comunei Dor Mărunt (zis Nuță), un renumit crescător de vaci de lapte, a aranjat prăduirea unui drum din localitate, drum de legătură între satul Dâlga Gară și satul Dor Mărunt.

O suprafață de 8 ha de teren, care include tot drumul de legătură dintre cele două sate, drum care permitea utilajelor agricole da circule între localități, a fost „închirită” unui fermier renumit din Dor Mărunt, pentru trei sticle de whiskey.

Momentan, fermierul lucrează doar patru hectare, acesta asteaptă să termine primăria de lucrat la țeava de gaze, însă din primăvară, va lucra tot drumul, în suprafață de opt hectare.

Primarul a inchiriat inclusiv zona de protecție a drumului național!

Tranzacția a fost acoperită cu un contract încheiat între părți, prin care fermierul poate solicita chiar plata subvenției pe teren.

Combinele, tractoarele, utilajele grele, turmele de animale, pot circula doar pe DN3A, ceea ce reprezintă un adevărat factor de risc.

Primarul Comunei Dor Mărunt, domnul Ion Iacomi este membru al PSD Călărași și membru al PNL Călărași, având în paralel, două calități.

Vicele Nuta (Tudor Ioan)