Lehlianul reprezintă dovada rezilienței în fața celor mai crunte calamitați prin care omenirea a avut șansa să treacă. Lehlianul este supraviețuitorul suprem, iar stoicismul acestuia este EPIC, demn de Asimov.

Festivalul Frasinilor nu face excepție de la aceste trăiri intense (parcă ireale) ale Lehlianului, obișnuit să fie furat, batjocorit, umilit și prostit, scuipat în față și pus să se târâie prin namoale și jegul de pe ulițele insalubre și pline de javre care străbat obositul și poluatul Lehliu.

Lehliu trist, fară…., fară….., fară….

Lehliu este inima României

Lehliu este inima României, iar Faina Moldovenească 00000 este „pâinea noastră cea de toate zilele”

Toate și toți se învârt în jurul Orașului Lehliu Gara, o magherniță insulubră demnă de Las Fierbinți.

Vizite de ambasadori și șefi de Stat, șefi de Conferințe Pocăite se înghesuie alături de vedete (Andreea Esca și Franțuzul), sute de percheziții, cât pentru zece județe, cultivatori de cannabis și agricultori renumiți (vezi Binladen), Primăria ca un centru de reeducare (cu mai mullti pușcăriași decât într-o celulă de la Poarta Albă) si multe, multe altele.

Iar totul se pretrece într-un spatiu de câțiva km2.

Până și cel care a scris Las fierbinți este din Lehliu!

Nu știați că Mimi Branescu este născut și crescut în Lehliu Gară? Părintele Las Fierbinți este Lehlian, are o căsuță aici și nu cumpără ulei de floarea soarelui. El pune găleata afară și noaptea, plouă cu ulei de la rafinăria prio! Așa face economie cu banii de ulei!

Aspirina este dată de Mirela Oprișor, soția domnului Branescu. Toată România apreciază umorul real, dureros de profund al episoadelor din fierbinți, iar fiecare se identifică mai în glumă, mai în serios cu câte un personaj sau cu faptele prezentate.

Giani este o veche cunoștință a Împăratului Iulian, primarul doxă de carte al Orașului Martir, acesta savurând alaturi de echipa Fierbinți, la Hanul rustic (cu Limbrici) vrăbioară de căprioară pârlită fin și feliata subțire.

Episodul cu Faina Moldoveneasca 00000 le este dedicat Fraților Iacomi, că o palmă pentru tot ceea ce au reușit să facă în viață: Ion, Toader și Iulian Iacomi. Faina Moldovenească 00000 și trimiterile la Lehliu Gară arată supărarea lui Branescu și frustrarea acestuia legat de imposibilitatea de a schimba ceva ( ăștia se aleg singuri)!

Episodul este monumental. O capodoperă, special scrisă pentru Lehlieni!

Aventurile sexuale deviante ale Împăratului, renumit pentru instabilitatea emoțională spre dezechilibru și pentru modul cum călărea „turbat” angajatele din clădirea primăriei, fapte intrate deja în folclorul local, au servit drept model de „caterincă” pentru Las fierbinți, așa cum se poate constată și din clipul de mai jos (observă amanuntele legat de mama, tata, elemente reale din viața frațiorilor Iacomi, preferința pentru asistente, etc).

Până la urma sunt și ăștia buni de ceva!

Frunza de cannabis de pe Giani nu este nici ea intamplatore, la Dor Mărunt existând cel mai mare stoc de iarbă din Europa Centrală și de Est! Și asta tot întâmplător!

Faina Moldovenească 00000- o capodoperă absolută dedicată Lehlienilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *