Iacomi le-a transmis - zilele trecute - celor din Buzoeni că, dacă nu va avea majoritatea voturilor din secția sătească, va excava toată piatra de pe toate străzile secundare ale satului, până la o adâncime de un metru!

Azi dimineață, la ceas de utrenie, Împăratul a descins val-vârtej în satul Buzoeni, dând buzna peste părintele Alexa, pentru a-l anunța că are 24 de ore la dispoziție să elibereze „căminul” și să-i predea cheile.

„Căminul” – fostul așa-zis cămin cultural – nu a mai găzduit vreun eveniment cultural de zeci de ani, este în patrimoniul Primăriei Lehliu-Gară, dar nu s-a transformat încă într-o ruină grație eforturilor părintelui Vladimir Cătălin Alexa, care organizează aici diferite activități educaționale (repetițiile corului de copii, studiu religios, pregătire școlară cu elevii fără posibilități materiale etc.) și socio-clericale (praznice, cumetrii etc.).

Tartorul Iacomi are mai multe motive pentru a declanșa apocalipsa asupra enoriașilor din Buzoeni. Cel mai recent dintre acestea este faptul că părintele a susținut o „venetică” (așa cum o numește Împăratul, el însuși pripășit pe aici) să candideze la Primăria Lehliu-Gară, ajutându-i și pe mulți dintre membrii echipei acesteia să își facă buletine de Buzoeni (parte a orașului Lehliu-Gară), pentru a putea candida la Consiliul Local, din partea AUR.

În al doilea rând, Iacomi vede în Alexa un concurent pe piața imobiliară locală (părintele a dobândit mai multe case și terenuri din Buzoeni, care aparțineau unor persoane fără urmași și care erau vizate de clan pentru „rechiziționare”).

Și, în cele din urmă, dar poate cel mai important motiv al răzbunării, este vorba despre ostilitatea locuitorilor din Buzoeni, care la ultimele trei – patru scrutine au preferat să îi voteze pe contracandidații lui lacomi. Și chiar dacă este vorba despre cel mai mic sat al UAT Lehliu-Gară, cele câteva sute de voturi de aici ar putea fi decisive în înclinarea balanței la alegerile din 9 iunie, în condițiile în care nici în oraș Iacomi nu pare a fi favorit, iar la Răzvani pot apărea oricând și alți cumpărători de voturi, la concurență cu oamenii Împăratului și ai Zeului Iliuță.

Din același motiv, teama de a nu fi votat aici, Iacomi le-a transmis – zilele trecute – celor din Buzoeni că, dacă nu va avea majoritatea voturilor din secția sătească, va excava toată piatra de pe toate străzile secundare ale satului, până la o adâncime de un metru! Și culmea este că oamenii îl cred în stare să facă asta (chiar dacă, practic, tehnic, ar fi mult mai costisitor decât să asfalteze)…

Pentru termenul ultimativ al predării cheilor, de mâine, părintele Alexa i-a solicitat Împăratului să se prezinte cu o hârtie oficială, legală (o hotărâre a consiliului local, o decizie a administratorului public etc.) și a făcut apel la enoriași să fie alături de el, încă de la prima oră, să își apere „căminul”.

16:04 pm

Mesajul pentru localnici, răspândit de gealații lui Iacomi, care bat ulițele satului: „Dacă șefu ia 80% la Buzoeni, pe 9 iunie, la ora 22 (sau când se termină de numărat voturile), popa primește înapoi cheile de la cămin”

19.00 pm- Părintele ne așteaptă mâine la Buzoieni să discutăm detalii….

19:20 PM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *