Fosta centrală termică va produce „mălai pentru toți Șerbii Lehlieni”

Pentru toți Șerbii Lehlieni!

Deoarece alegerile locale de duminică au cam golit pușculița împărătească, iar pentru alegerile parlamentare din toamnă va fi nevoie de și mai mulți bani de cumpărături – de voturi (vom reveni cu un material excepțional pe acest subiect), Iacomi a pus ochii pe unul dintre puținele obiective imobiliare locale neprăduite, încă: fosta centrală termică a Orașului martir Lehliu-Gară (acum în stare de conservare; centrala, dar și orașul…).

Așa-zisul investitor era pregătit de mult (clanul a mai făcut afaceri imobiliare mascate cu acesta): SC Atlantis Residence SRL, un dezvoltator imobiliar al cărui unic asociat și administrator este Ilie Aurel Costin, un tânăr originar din Sălcioara (județul Ialomița), fiul doamnei profesoare Ilie Maria, actual viceprimar și respectiv candidată a PNL pentru Primăria Sălcioara. De altfel, conexiunea Iacomi – Maria Ilie datează din perioada în care Împăratul era pesedist mascat în liberal.

Așadar, primarul obține – pentru Atlantis Residence – acordul de principiu al Consiliului Local pentru demararea procedurilor de ieșire din conservare a vechii centrale termice și solicitarea avizelor de demolare a acesteia, în paralel cu evaluarea terenului – în vederea înstrăinării (vânzare sau concesiune), sau a unui parteneriat public – privat, pentru construirea unui imobil P + 3. Conform propunerii venite de la Atlantis Residence, viitoarea clădire va avea la parter spații comerciale (printre care un magazin Mega Image) și trei etaje de locuințe (garsoniere și apartamente).

Noua formă de proprietate va fi aleasă după complicate calcule de rentabilitate (pentru Împărat, nu pentru dezvoltator). Teoretic, un parteneriat ar aduce, pe termen lung, sume mai mari – din profitul lunar al unei francize Shop & Go (orașul martir e prea mic pentru un Mega Image clasic), la care se adaugă chiriile sau / și ratele locuințelor de la etajele 1 – 3. Însă, această variantă are două dezavantaje. Primul și cel mai important: aproape toți banii ar fi „albi”, cu excepția unor firimituri „gri”. Și al doilea: amortizarea investiției este lentă, iar nevoia de „mălai” este foarte presantă, în condițiile în care bursa voturilor va exploda din nou mai spre căderea brumei.

De aceea, scenariul cel mai probabil e acela al cedării proprietății terenului, către SC Atlantis Residence SRL, printr-o procedură care să excludă apariția unor eventuali concurenți nepoftiți (operațiune pentru care s-a promis un apartament în complexul din Bragadiru al dezvoltatorului). Iar dacă această soluție – la granița legalității – ar fi fost găsită, curtea fostei centrale termice era de mult șantier în construcție. Numai că, din păcate pentru Împărat, nu te poți aștepta la mari găselnițe din partea unor oameni pe care i-ai angajat în Primărie doar pentru că îți sunt rude, prieteni sau fideli…

Trebuie menționate aici legăturile dintre noul investitor și escrocul Hilfe (Gavrila – the Mother Fucker) de la Spitalul Sapunari, care aleargă cu limba scoasă, ca o cățea, prin tot Județul Călărași, alături de Iacomi și Iliuță, în promovarea adevăratelor valori ale hoției și escrocheriei: smartoiala, bababardeala și violul! Cel gras , cu ochelari este Hilfe- cel mai mare escroc care a trait pe meleagurile Calarasene.

Va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *