In amalgamul evenimentelor din pandemie, Orasul Lehliu Gara aniverseaza Jubileul de 135 ani, de la aparitia numelui Lehliu Gara, punct care a marcat si dezvoltarea zonei orasului, cu localitatile limitrofe, o data cu aparitia liniei de cale ferata Bucuresti- Fetesti. Prin Hotararea Partidului Comunist Roman, zona Lehliu a trecut la Judetul Ialomita in anul 1968, iar in 1969, PCR Bucuresti, a decis si consolidat planuri de investitii, extinderi, modernizari, ceea ce a dus implicit la ceea ce azi, numim Orasul Lehliu Gara si Comuna Dor Marunt. Numele de Lehliu Gara, apare in anul 1886.

Aparitie numelui de Lehliu Gara, reprezinta un eveniment important in istoria zonei noastre de Baragan, pamant manos, de o rara frumusete, cu oameni blanzi, harnici si veseli!

135 de ani!

Redactia Experimentul Lehliu, chiar daca la acest moment, componenta echipei este inca sub anonimat, ureaza locuitorilor Baraganului si in special Lehlienilor si Dor Maruntenilor, sanatate, noroc, roade si belsug, la aniversarea Jubileului de 135 de ani. Doua materiale mai jos, de la lume adunate, cu frumosul nostru Baragan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *