Câmpia Bărăganului moare încet, dar sigur, sugrumată de trei decenii de management prost, condusă de hoți și lepre. Marcel Bolos și echipa Minisiterului Finanțelor Publice au grijă să stingă lumina!

Seceta mistuie zeci de mii de hectare de teren cultivate cu porumb!

Încă un an- dezastru- pentru Călărași! Ceea ce a făcut Nicolae Ceaușescu acum 50 de ani, cu sistemul de irigații din Bărăgan, construit de Ingineri capabili, a ajuns pe mana câtorva șmecheri din județ, care și-au asigurat irigațiile pe terenurile deținute, folosind același sistem construit de Ceaușescu.

Printre acești șmecheri, îl găsim și pe Vasile Iliuță- Președinte de Consiliu Județean (Un blestem pentru Județul Călărași acest Iliuță).

Restul Județului rămâne cu producții de 500-1500 de kg de porumb boabe, la hectar- toamna lui 24`!

Se irigă anul acesta, undeva la 0,1-0.5% din suprafața care era acoperită de sistemul de irigații din Călărași!

Producții la grâu de 2-4000 de kg, unde acum 10 ani se obțineau 7-9000kg de grâu la hectar!

Este un dezastru uman în Călărași, de proporții cosmice!

Câmpia Bărăganului lăsată complet fară perdele forestiere, cu oamenii ținuți în sărăcie lucie, ajung să taie ultimul copăcel din câmp, pentru a avea lemne iarna. culeg știuleții de porumb, de pe câmp (in urma combinei) și ard iarna un amestec de știuleți cu balegă de animale (balegă uscată)!

Localitățile din Județul Călărași sunt total depopulate, locuri de muncă nu găsești, activități comerciale sau de producție nu sunt!

Toată administrația publică din Călărași este compusă exclusiv din Clanuri de Interlopi- grupări de neamuri, toate infiletate până în cel mai umil post de bibliotecară de Școală, sau infirmieră de Spital!

Toată structura administrativă a Județului Călărași este plină de incompetenți și persoane lipsite de orice compatibilitate cu job-ul deținut!

Sărăcia în județul Călărași este cruntă, nu iartă pe nimeni, iar mănoasa Câmpie a Bărăganului, devine „din nou” loc al suferinței, al părinților care plâng după copii lor, plecați la muncă, care pe unde a găsit!

Marcel Bolos și echipa de starlete din MFP- sunt cei care sting lumina în Județul Călărași cu E-factura, E-transport, E-xxx

Dacă citești Cv-ul lui Boloș (Ministrul nostru de finanțe) ai impresia că este fratele bun al lui Iacomi Iulian și al Siminei Popescu Anca (de la MADR)!

Măsa l-a fătat direct în Primarii și Consilii de administrație, de unde a făcut 30 de Master și Doctorate, că obosești să citești impresionantele liste, însă nu a lucrat o singură oră în mediul privat și habar nu are de domeniul finanțelor! Făcut pe linie politică Profesor, Director, Manager, Administrator, Boloș ajunge să distrugă și cele câteva afaceri mici din Călărași, care mai generează venit și angajează oamenii!

Nu este rău faptul că Statul Român încearcă să eficientizeze și să controleze tot ce mișcă în Economie, însă lipsa de viziune, de experiență, transformă această E-Factură, E-TVA și E-transport, într-o adevărată dramă, care închide și reduce activități, lovind puternic în micii întreprinzători.

Practic, Ministerul finanțelor Publice transferă un volum uriaș de muncă în cârca întreprinzătorilor și așa zdrobiți de taxe, de Primarii analfabeți, de funcționarii publici care mai de care mai zeloși și mai plini de ei. În loc să te ocupi de producție, stai să te chinui cu zeci de proceduri, cu programe care nu funcționează și cu o adevărată avalanșă de task-uri, de care trebuie să te ocupi suplimentar, pentru ca Boloș să te vadă, să te numere și să te poată scuipa în cap!

Problema nu o reprezintă ideea în sine, problema este că Statul Român trebuia să simplifice procedurile, în loc să le complice în așa hal, că nici dracu nu înțelege ce și cum trebuie făcut, pentru a nu lua amendă!

Micii întreprinzători din Călărași sunt loviți cumplit de aceste inițiative ale MFP.

Am vorbit cu mici întreprinzători care nu facturează marfa către persoane Juridice, din cauza acestor e-facturi, pentru care trebuie să schimbe calculatoare, să schimbe programe de contabilitate, să angajaze oameni pentru declarări în SPV, samd…

În fapt, vorbim de marfă care dispare din magazine, din farmacii, din plafaruri, din magazine în general! Pentru că este prea complicat să facturezi în efactura când ai 20 de facturi pe lună!

Când se va implementa e-Factura pentru Business to Consumer, vom asista la un adevărat dezastru cu pierderi de TVA la Bugetul de Stat -uriașe!

Volumul de elemente introduse de MFP cu toate aceste inițiative, generează reversul efectului scontat, complicând îngrozitor viață micului întreprinzător, care se vede nevoit să-și ajusteze costurile de producție și să reducă marjele de profit!

Cât de greu era pentru MFP să pună la punct un sistem electronic în care să generezi facturile, în mod direct cu module de conectare la sistemele de contabilitate existenate?

În loc de această babilonie macabră, cu azi dăm amendă, mâine o amânam, azi implementam, mâine ne mai gândim!

De trei decenii România este condusă de prostălăi perverși acoperiți cu hăinuță politică, unu mai nenorocit și mai hoț ca celălalt.

3 milioane de Euro colectați ca TVA pe 5 luni, în Județul Călărași

(sursa https://opiniacalarasi.ro/administrația-finanțelor-publice-călărași-a-colectat-venituri-bugetare-de-63696-milioane-de-lei-în-primele-cinci-luni-ale-anului/)

În perioada Mai a anului 2024, ANAF Călărași a încasat TVA la Bugetul de Stat 45.89 milioane lei și a plătit că rambursări de TVA 31.44 milioane de lei!

Vorbim de o colectare de TVA la Bugetul de Stat (în suma netă) pe Județul Călărași de 14.45 milioane de lei!

Suma reprezintă un adevărat dezastru și arată faptul că în Județul Călărași nu există producție industrială, nu există comerț, nu există afaceri generatoare de TVA!

În acest contect, Inspectorii ANAF sunt trimiși „la vânat” de TVA, la micii întreprinzători, unde verifică actele contabile din urmă cu 10-11 ani, cu speranța de a găsi mici diferențe pe care să le poată imputa!

Și că să fie treaba bună, îi trimit în inspecții cu trenul, că mașini nu au ( sau au, dar sunt pentru șefi)!

La nivel de Microintreprincdere aceste E-factură, E-TVA, E-transport și alte E-uri, vor produce falimente, șomaj și închidere de activități, pentru că complică foarte mult, în loc să ajute prin simplificarea procedurilor administrative!

Dacă te uiți atent la întregul tablou, ai impresia că cineva se chunuie din greu să distrugă România, să distrugă micile întreprinderi, să slăbească economia autohtonă, ajutând capitalurile străine să cumpere tot pământul agricol, să extragă gazele din Marea Neagră pentru austrieci și vestici, în timp ce singura noastră șansă de supraviețuire, rămâne pribegia, iar oamenii în Bărăgan se încălzesc cu vreascuri tăiate de pe malul canalelor de desecare săpate de Ceaușescu!

Un lucru este cert: Sărăcia în Bărăgan abia acum începe să înflorească, iar cei din București, de la conducere, se uită la noi rânjind a scârbă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *